Primul Festival de Modă din România, destinat persoanelor cu dizabilități, are loc la Brașov

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

De cele mai multe ori, în viaţă, limitele sunt impuse de propriile noastre minţi, iar prejudecăţile izvorăsc din necunoaștere. Întotdeauna, dincolo de linia orizontului este partea cea mai frumoasă, acea parte misterioasă pe care o descoperă doar cei care îşi doresc cu adevărat. Aceștia sunt cei care dau viaţă primului Festival de Modă din ţară destinat persoanelor cu dizabilităţi.

În “Pași Rotunzi” este evenimentul organizat la Braşov pe 29 şi 30 iunie de Consiliul Național al Dizabilității din România – CNDR, reprezentantul în România al European Disability Forum, în parteneriat cu Asociația “Pași Rotunzi” şi Bya Fashion. În cadrul primului Festival de Modă destinat persoanelor cu dizabilități vor defila 17 modele cu diferite dizabilități, dintre care patru băieți. O parte dintre modelele feminine sunt deja obişnuite cu lumina reflectoarelor, având în palmares apariţii pe coperta unei reviste cunoscute din România, în calitate de fotomodel. Aceștia vor prezenta creaţii marca Doina Levintza, Cătălin Botezatu, Patuschinsky, Bya Fashion şi o colecție de accesorii Le Bebe.

Atât Doina Levintza, cât şi Cătălin Botezatu le vor oferi modelelor care intră în prezentările lor ca şi cadou ţinutele prezentate pe scenă. În plus, fiecare model va avea parte de o şedinţă foto gratuită din partea fotografilor prezenţi la eveniment.

Obiectivul acestui eveniment îl reprezintă, atât incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități, cât şi depăşirea barierelor mentale şi a prejudecăţilor autoimpuse. Prin modă, muzică, dans şi momente artistice unice vor fi promovate persoanele cu dizabilități, fără a fi excluse persoanele fără dizabilităţi asa cum, din păcate, se întâmplă uneori în societatea noastră, însă, tocmai invers.

La ora actuală, în România există 750.000 de persoane cu dizabilităţi.

Iniţiativei organizatorilor li s-au alăturat şi nume importante din lumea modei româneşti precum Doina Levintza şi Cătălin Botezatu.

“Întotdeauna frumuseţea interioară este cea pe care noi toţi o vedem pe chip. Dincolo de o faţă frumoasă există o poveste, un destin pe care doar cei norocoşi îl descoperă. Mă bucur că am ocazia să răsfoiesc filele de poveste ale vieţilor acestor modele superbe care îmi vor prezenta creaţiile în cadrul evenimentului de la Brașov – “În Pași Rotunzi”. Toate creațiile mele, prezentate în acest eveniment, vor fi dăruite modelelor care le vor purta. Este o reală plăcere să fiu parte a acestui eveniment”, a declarat Doina Levintza.

Cu o sensibilitate unică designerul Cătălin Botezatu a declarat: “Cred ca în viață nimic nu este întâmplător, iar întâlnirea cu organizatorii evenimentului “În pași rotunzi” a apărut cu un scop în viața mea. Sunt foarte încântat, să am ocazia, să colaborez cu aceste modele minunate cu o frumusețe aparte, un exemplu pentru noi toți. Iubesc frumusețea, dar mai ales frumusețea sufletului și mă bucur să mă alătur acestui eveniment unic în România. În mod cert, colaborarea nu se va opri aici, iar cel mai important este să privim dincolo de trup, dincolo de chip, direct în sufletele oamenilor.”

“Am inițiat acest eveniment cu scopul creării unei bucurii a incluziunii sociale. Din experiență, pot să afirm că schimbarea se produce numai în urma interacțiunii dintre oameni. Oferim ocazia unor modele cu dizabilități să fie mesageri ai acestei categorii. Blândețea țesăturilor, armonia culorilor și măiestria designerilor sunt cele mai potrivite instrumente pentru susținerea solidarității sociale”, a declarat Daniela Tontsch, președinte al Consiliului Național al Dizabilității din România.

Prezentările de modă vor fi presărate cu momente artistice susţinute atât de persoane cu dizabilităţi, cât şi de persoane fără dizabilităţi, tocmai pentru a sublinia încă o dată faptul că diferenţele există doar în minţile noastre şi nu în realitate.

Prima zi a festivalului se va desfăşura pe 29 iunie în cel mai mare mall din Transilvania – Coresi Shopping Resort, începând cu ora 18,30. Cea de-a doua zi a festivalului este o surpriză oferită de organizatori, urmând a fi dezvăluită în săptămâna desfăşurării evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here