Descoperă ”Istoria aeronauticii din Transilvania”, la Sibiu

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Academia Forțelor Terestre ‘Nicolae Bălcescu’, Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii Cluj, Facultatea de Inginerie ‘Hermann Oberth’ din cadrul Universității ‘Lucian Blaga’ și Statul Major al Forțelor Aeriene, în colaborare cu autoritățile publice locale vor organiza, în perioada 28 iunie — 10 iulie a.c., la Cercul Militar Sibiu, o serie de manifestări dedicate aeronauticii din Transilvania, evenimente la care va fi prezent, în calitate de invitat de onoare, domnul gl.lt. (r) dr. ing. Dumitru-Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Române și singurul român care a zburat în spațiul cosmic.

Cu acest prilej, marți 28 iunie, începând cu ora 12.00, pe platoul din fața Cercului Militar va fi expusă replica (scară 1/1) a avionului Vlaicu ÎI, iar holul Cercului Militar va găzdui vernisajul expoziției ‘Istoria aeronauticii din Transilvania’, în cadrul căreia vor fi prezentate imagini, machete și replici (scara 1/ 10) ale avioanelor Vuia I, Vlaicu I, ÎI și III, manechine echipate în costume de aviatori, precum și o parașută desfășurată.

Partea a doua a evenimentului va fi dedicată Simpozionului ‘Trecut și prezent în aeronautică românească: Hermann Oberth și Dumitru-Dorin Prunariu’, al cărui obiectiv principal este acela de a readuce în atenția participanților, prin filme documentare și prelegeri, realizările celor două personalități din domeniul aeronauticii românești.

La finalul activităților, în Sala de Lectură a Cercului Militar va avea loc Adunarea generală de constituire a Asociației Române pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii — Sibiu.

***

Toate persoanele interesate să participe la manifestările organizate cu această ocazie sunt așteptate în data de 28 iunie a.c., la ora 12.00, la Cercul Militar Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here