Brașov: Sancțiuni drastice pentru șoferii care au parcat pe pistele pentru bicicliști

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În doar o jumătate de oră: opt sancțiuni și cinci avertizări pentru șoferii opriți/staționați pe benzile pentru bicicliști din Brașov

Pistele de biciclete sunt pentru … bicicliști! Asta nu prea înteleg unii șoferi care staționează sau chiar își “parchează” mașinile chiar pe banda special amenajată pentru conducătorii vehiculelor pe două roți. Proprietarii automobilelor, care opresc/staționează pe pistele amplasate în proximitatea trotuarelor, nu doar că încalcă legea, ci și pun în pericol viața participanților la trafic, ce se deplasează pe această bandă de circulație.

Poliția Locală Brașov a aplicat, de la începutul anului și până acum peste 2200 sancțiuni șoferilor care au oprit sau au staționat neregulamentar pe raza municipiului, în special în zona centrală a orașului.

Conducătorii auto penalizați la Codul Rutier pentru aceste spețe, au fost nevoiți să scoată din buzunare aproape 271.700 de lei pentru achitarea amenzilor. A fost vorba despre cazuri de staționări/opriri pe trecerile de pietoni, pe benzile de circulație ori pe pistele destinate bicicliștilor. Pentru ultima categorie de încălcare a legii (oprire/staționare pe banda destinată bicicliștilor) au fost taxați de către rutieriștii de la Locală, în prima jumătate a acestui an, 142 de șoferi care au primit amenzi în cuantum de peste 14.000 de lei, plus punctele penalizare aferente.
Ieri – 23.06.2016 – în aceeași cauză, în doar o jumătate de oră, au fost surprinși și penalizati cu amendă opt șoferi, iar alți cinci au fost avertizați de către agenții Poliției Locale Brașov.

Rutieriștii de la Locală veghează, printre altele, și la siguranța bicicliștilor, ce pot deveni victime sigure ale șoferilor, care opresc sau staționează pe benzile speciale “doar cinci minute” – suficient cât să pună în pericol viața celorlalți participanți la trafic.

Foto: Politia Locala Brasov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here