Percheziții la Mureș, la persoane bănuite de evaziune fiscală prin comerț on-line. Prejudiciul 700.000 de lei

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

12 percheziţii domiciliare au fost desfăşurate în această dimineaţă, de poliţiştii din Mureş, la persoane bănuite de implicare în săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, în domeniul comerţului on-line. Prejudiciul cauzat fiind de peste 700.000 de lei.

La data de 23 iunie 2016, poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, au desfăşurat 12 percheziţii domiciliare ( în judeţele Mureş, Sibiu, Cluj şi în municipiul Bucureşti) în vederea administrării probatoriului privind comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală.

Acţiunea desfăşurată a vizat documentarea legalităţii înregistrării cheltuielilor unei societăţi comerciale, din judeţul Sibiu, specializată în comerţul on-line.

Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că impozitul pe profit şi TVA-ul au fost diminuate cu ajutorul unei societăţi, din Tîrgu Mureş, prin înregistrarea de cheltuieli fictive, de aproximativ 1.800.000 lei.

Ulterior, firma din Tîrgu Mureş a declarat livrări către societatea specializată în comerţul on-line, suma livrărilor fiind egală cu suma achiziţiilor declarate.

Totodată, s-a stabilit că sume importante de bani au fost transferate succesiv către 3 societăţi comerciale din ţară şi alte 4 societăţi din străinătate, existând indicii că sumele aferente acestor tranzacţii au fost retrase în numerar, întregul mecanism fiind creat în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Din cercetările efectuate în cadrul dosarului penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, a reieşit că prejudiciul cauzat este de peste 700.000 de lei.

La acţiune sunt angrenaţi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie Mureş, Sibiu, Cluj şi de la Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, precum şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale Mureş.

În cauză au fost emise 4 mandate de aducere, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin evidenţierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here