Consiliul Județean Sibiu accesează fonduri europene pentru două drumuri județene

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Consiliul Județean Sibiu a depus zilele trecute la Agenția de Dezvoltare Centru primele două proiecte pentru modernizarea drumurilor județene DJ 141 Mediaș-Bârghiș și DJ 106 B Ocna — Țapu, în vederea obținerii de fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Pentru modernizarea celor 61 km, cât însumează cele două drumuri, sunt necesari, conform studiilor de fezabilitate, 206 milioane lei cu TVA: 86 milioane lei cât au fost estimate lucrările pentru DJ 141 Mediaș-Bârghiș și 120 milioane lei pentru DJ 106 B Ocna — Țapu.

‘Modernizarea infrastructurii de drumuri a fost și este o prioritate pentru Consiliul Județean Sibiu. Ne bucurăm că am depus aceste prime două proiecte în vederea accesării de fonduri europene. Sperăm că ele vor fi declarate eligibile și județul Sibiu va avea alte două drumuri modernizate cu fonduri de la Uniunea Europeană’, a precizat Constantin șovăială, vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean.

Pe drumul județean DJ 141 Mediaș-Bârghiș, în lungime de 25,8 km, acesta include și cinci poduri, care urmează să fie demolate și reconstruite, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de aproximativ doi ani și jumătate de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Modernizarea drumului județean DJ 106 B Ocna — Țapu, cu o lungime de 35,1 km, va include și reabilitarea a șapte poduri, două dintre acestea urmând să fie demolate și contruite altele noi. Având în vedere lungimea drumului și amploarea lucrărilor, durata de execuție a fost estimată la cel puțin trei ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here