Președintele Germaniei și Președintele României, la Sibiu

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Joachim Gauck, Președintele Republicii Federale Germania vizitează Sibiul. Pe parcursul întregului program al vizitei, înaltul oficial german va fi însoțit Klaus Werner Iohannis, Președintele României și de Carmen Iohannis.

“Este o vizită onorantă și emoționantă. Doi Președinți vor fi prezenți în Sibiu: Președintele Republicii Federale Germania, domnul Joachim Gauck care vine să cunoască orașul și oamenii acestuia, și Președintele României, domnul Klaus Iohannis. Programul delegației include și o vizită la Primăria Sibiu pentru o întrevedere oficială.” (Astrid Fodor, primarul interimar al municipiului Sibiu)

Delegația germană va fi întâmpinată la ora 12 la sediul Primăriei Municipiului Sibiu de către Președintele Klaus Iohannis alături de doamna Carmen Iohannis și de către doamna Astrid Fodor, Primarul Municipiului Sibiu. Distinșii oaspeți vor fi poftiți apoi în sala Atrium a Primăriei, unde Președintele Joachim Gauck va semna în Cartea de Onoare a Sibiului.

În programul delegației este inclusă o vizită la Colegiul Național Samuel von Brukenthal, la Biserica Evanghelică din Piața Huet, o scurtă plimbare prin piețele centrale ale Sibiului și o întâlnire cu comunitatea germană la sediului Forumului Democrat al Germanilor.


Ieri, premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit cu președintele Republicii Federale Germania, Joachim Gauck.

Convorbirile s-au concentrat asupra relațiilor bilaterale româno-germane, aflate la un nivel excelent, impulsionate de un dialog politic intens, dar și de o componentă economică substanțială: Germania este primul partener comercial al României și al treilea investitor străin în România.

Premierul Cioloș a prezentat oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitorii străini și a informat despre intenția de a efectua în septembrie o vizită în landurile Bavaria, Badern-Wurtemberg și Westfalia și Renania de Nord, pentru extinderea cooperării economice bilaterale. Discuțiile au reliefat și rolul deosebit de important pe care minoritatea germană din România, românii și etnicii germani originari din România și stabiliți în Germania îl au în crearea de punți de legătură la nivel social, cultural, economic și politic.

Totodată, în cadrul întrevederii, cei doi înalți demnitari au abordat câteva dintre principalele provocări interne și externe cu care se confruntă Uniunea Europeană. România și Germania vor avea un dialog intensificat, pentru  valorificarea construcției europene, punând în centrul acestuia dorințele cetățenilor lor.

Cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii pe tema continuării eforturilor de înțelegere și asumare a trecutului comunist în țara noastră. Președintele federal Gauck a oferit experiența sa personală în acest domeniu.

Premierul român i-a mulțumit președintelui german pentru vizita în România, apreciind totodată rolul președintelui Gauck în promovarea valorilor democrației și libertăților cetățenești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here