Peste 30 de preoți, jandarmi și ofițeri din Agnita au donat sânge, în campania “Donează sânge, salvează o viață!”

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Campania Donează sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române a ajuns și în orașul Agnita, județul Sibiu, unde peste 30 de preoți, jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și credincioși au donat sânge pentru a veni în sprijinul semenilor aflați în suferință în spitalele din România.

În organizarea campaniei de joi, 16 iunie, au fost implicați Asociația “Filantropia” a Arhiepiscopiei Sibiului, reprezentanții Departamentului pentru asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și mai multe instituții partenere. Un centru mobil de donare de sânge a fost adus de la Spitalul Județean din Târgu Mureș pentru a veni în sprijinul donatorilor din orașul sibian și pentru a ușura activitatea din cadrul campaniei.

“Preoții din Protopopiatul Agnita, împreună cu părintele protopop Mihai Naicu, au donat sânge pentru a-i ajuta pe cei care se află la granița dintre viață și moarte. Gestul lor este unul de prețuire și de recunoștință, pentru că au încercat să impulsioneze și comunitățile în care ei trăiesc”, a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopia Sibiului, pr. Ciprian Cândea.

Preoții și ceilalți donatori din orașul Agnita au încercat prin gestul lor să sensibilizeze oamenii în privința acestei nevoi de sânge din spitalele din România. Preoții vor explica oamenilor din comunități că viețile multor oameni nu pot fi salvate dacă situația nu este schimbată.

“Ne bucurăm foarte mult că putem fi de real folos și noi, preoții din Protopopiatul Agnita, în această campanie de donare de sânge și pentru salvarea de vieți omenești. Cunoaștem situația dificilă din spitalele din România în privința nevoii de sânge și de aceea acțiunea noastră încearcă să sensibilizeze oamenii, credincioșii, pentru a înțelege că este absolut necesar să donăm sânge pentru salvarea vieților unor semeni de-ai noștri ”, a spus protopopul de Agnita, Mihai Naicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here