Mai multe localități afectate de ploi torențiale, în Bistrița-Năsăud

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În urma cantităților mari de precipitaţii căzute în unele zone din judeţul Bistriţa – Năsăud, în mai multe localităţi a fost necesară intervenția Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud și a Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente. Menţionăm faptul că, în intervalul 17.06.2016 ora 16.00 – 19.06.2016 ora 09.00, au fost emisă două atenționări COD GALBEN–– frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie, grindină, averse importante cantitativ (40 l/mp), respectiv două avertizări de fenomene meteorologice periculoase COD PORTOCALIU, pentru intervalul orar 21.50 – 00.10 – intensificări de vânt cu aspect de vijelie, grindină, precipitații care au depășit izolat 50 l/mp.
În comuna Telciu, în urma unei viituri a fost afectat un drum din localitatea Telcişor, din zona Văi Stejarului şi un podeț în zonă aflându-se mai multe echipaje care acționează pentru remediere situației. De asemenea pe raza comunei, șanțurile nu au putut prelua întreaga cantitate de apă pluvială, astfel apele au ajuns în curtea unei gospodării. Din cauza vântului, acoperișul unei case a fost deteriorat. Pe raza localității Fiad, au fost înlăturați cinci arbori, care afectau circulația pe DN 17C. Pentru sprijinirea populației, a fost necesară intervenția CLSU Telciu, cu două buldoexcavatoare, CNADR și un echipaj de la Secția de Pompieri Năsăud, cu o motopompă.
În comuna Târlișua, din cauza vântului, acoperișurile unor case au fost afectate, fiind necesară intervenția CLSU Târlișua și a unui echipaj de la Secția de Pompieri Năsăud.
În comuna Zagra, au fost afectate: 1.5 ha de pădure, un stâlp electric, trei podeţe, 500 m de drum forestier, acoperișul Căminului Cultural Suplai şi patru gospodării. CLSU Zagra și un echipaj de la Secția de Pompieri Năsăud, au acționat pentru înlăturarea efectelor negative.
În continuare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa – Năsăud monitorizează situaţia din teren şi alocă resursele necesare sprijinirii populaţiei în situaţiile în care se impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here