IMAGINI ŞOCANTE! UpDate: COD ROȘU de accident grav, la Perșani, județul Brașov! Patru morți și zeci de copii răniți

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

CITEȘTE ȘI: Dosar deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în cazul accidentului grav de la Perșani

CITEȘTE ȘI: Brașov: Majoritatea victimelor, din accidentul de autocar de pe Dealul Perșani, DN1, vor fi externate

UPDATE: Bagajele pasagerilor din autocarul răsturnat, se află la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. DETALII, TELEFON: 0268/428.888

Accident grav la Perșani, în județul Brașov. Mai multe echipaje de descarcerare, ambulanțe ale Serviciului Județean și SMURD, dar și două elicoptere, au fost solicitate să intervină de urgență.

Conform Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, jurul orei 12.35,pe D.N.1,pe raza localității Perșani,un bărbat de 38 ani conducea un autovehicul transport persoane,din direcția Brașov spre Sibiu. La km.205+200 m,într-o curbă la dreapta,autovehiculul a acroșat parapetul din beton care separă cele două sensuri de mers,după care s-a răsturnat pe contrasens.

Prima persoana care a ajuns la fata locului și a asigurat primele măsuri a fost un ofițer de poliție rutieră aflat în concediu de odihna, care se afla în trecere prin zonă.

  • Din primele verificari s-a constat ca in interiorul autocarului sunt montate 29 de scaune, desi autovehiculul avea inscris in certificatul de inmatriculare 25 de locuri.
  • La sosirea echipajelor de salvare, acestea au constatat decesul a 4 persoane (care în primă fază nu au putut fi identificați) si au trimis către spital 21 de persoane ranite. Ulterior alte 5 persoane care initial nu acuzasera dureri, au fost redirectionate de echipajele medicale catre spitalele din Brasov.
  • Politistii verifică listele de pasageri puse la dispozitie de catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi și cele existente la unitatile medicale de pe raza municipiului Brasov pentru a se stabili cu exactitate persoanele existente la ora producerii evenimentului, in autocar. Precizam ca în foaia de parcurs a autocarului sunt inscrise 24 de persoane.
  • Polițistii din cadrul IPJ Brasov au actionat pentru salvarea victimelor, fluidizarea traficului in zona, dirijarea circulației pe rute ocolitoare si cercetarea la fata locului.

  • Cercetarea la fața locului s-a făcut în prezența procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov.

  • Concomitent, din dispozitia sefului Politiei Romane, politistii din cadrul I.P.J. Iasi impreuna cu echipa ICSTR efectueaza verificari la sediul firmei proprietara a autovehiculului, pentru a stabilii toate aspectele privind condițiile in care s-a efectuat această cursă.
  • relații cu privire la starea de sănătate a victimelor acestui accident pot fi obținute la dispeceratul I.P.J.Brașov,telefon 0268407500

Prefectul Brașovului a instituit PLANUL ROȘU de intervenție, având în vedere faptul că numărul victimelor este însemnat.

În funcție de gravitatea cazurilor, victimele au fost transportate la spitalele publice din Brașov, la Spitalul Județean, la Spitalul Militar și la Spitalul de Pediatrie, dar și la un spital privat, Sfântul Constantin, care și-a arătat disponibilitatea de a acorda sprijin victimelor acestui accident grav.

Conform martorilor, se pare că autocarul venea de la Iași, de la Palatul Copiilor din Iași, și se îndreptau spre un concurs. Într-o curbă periculoasă, se pare că a fost observat fum puternic la roți, după care autocarul s-a răsturnat peste un parapet.

Traficul rutier a fost blocat aproximativ şase ore. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând cu ora 18:00, pe DN1, în judeţul Braşov, traficul rutier a fost reluat pe sensul de mers Braşov – Făgăraş, iar de la 18:30 şi în sens invers, între localităţile Perşani şi Vlădeni (în zona kilometrului 205).

Informare privind victimele accidentului rutier de la Dealul Perșani, județul Brașov

Toate victimele decedate în accidentul din județul Brașov sunt persoane majore. Persoana presupusă minoră conform informațiilor anterioare avea vârsta de 20 de ani.

Numărul victimelor se ridică la 30. 4 persoane și-au pierdut viața. 26 de persoane au fost rănite, una este în stare gravă (cod roșu), 2 încadrate în cod galben de urgență, restul au suferit răni ușoare.

6 persoane sunt internate la Spitalul Județean, 11 la Spitalul de Pediatrie, 5 la Spitalul Militar și 4 la Spitalul Sf. Constantin. Toate unitățile sanitare sunt din județul Brașov. (Ministerul Sănătății)

FOTO: Facebook.com

FOTO: Facebook.com, https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209377850313171&set=p.10209377850313171&type=3&theater
FOTO: Facebook.com, https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209377850313171&set=p.10209377850313171&type=3&theater
FOTO: ISU Braşov
FOTO: ISU Braşov
FOTO: ISU Braşov
FOTO: ISU Braşov
FOTO: ISU Braşov
FOTO: ISU Braşov
FOTO: ISU Braşov
FOTO: ISU Braşov
FOTO: ISU Braşov
FOTO: ISU Braşov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here