“IMDAT”. De la Cronica Cârcotașilor la colaborarea cu turcul Serkan, Alexa ne-a spus tot… chiar de ziua ei

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Industria muzicală din România are parte de o nouă lansare muzicală, o nouă colaborare inedită turco-română, pe scurt un nou proiect Mihai Alexandru.

Despre Alexa…

Nu puțini sunt cei care o cunosc și o apreciază de la Cronica Cârcotașilor, însă ea rămâne fidelă și primei sale iubiri – muzica. Alexa Nicolae a absolvit Facultatea de Jurnalism, iar concursul Megastar a reprezentat o etapa importanta din viața ei. “Concursurile te pun la incercare pe toate planurile ce-i drept, dar te și aduc printre niște oameni care te ajută să înveți și să crești. Am cunoscut foarte mulți oameni de-a lungul acestui drum. Am ajuns să lucrez cu cei pe care îi admiram când eram în liceu. Evident că am avut parte și de dezamăgiri, dar am trăit și niște momente surprinzător de frumoase”, ne-a marturisit artista.

13382199_1201697196515177_1075373579_n

În 2010 a prezentat finala concursului international de muzica rock „The Global Battle of the Bands” organizata în Londra la The Scala, din juriu facând parte și Glen Madlock de la formatia The Sex Pistols. “A fost foarte interesant și m-am simțit onorată când am fost aleasă să prezint evenimentul nu o dată, ci de două ori, întrucât am revenit la Londra în decembrie 2012 la cererea organizatorilor”, ne-a povestit Alexa.

Despre Serkan…

Serkan este stabilit în România de 16 ani, însă abia acum a acceptat provocarea de a-și lansa o piesă în țara noastră. “Când mi-am început cariera artistică în Turcia aveam doar 19 ani. Eram foarte tânăr și emotiv. În România, în ultimii ani au ieșit foarte multe hit-uri cu succes international. Și în Turcia se face muzică bună, dar din cauza faptului că nu este interpretată în limba engleză, piesele nu prea trec dincolo de granițele țării”, ne povestește Serkan.

13393285_1201697349848495_767787671_n

Ce are în comun cu noua sa parteneră de proiect? Păi, cea mai mare pasiune a sa… jurnalismul. “Profesia mea este de jurnalist. Îmi place sa fiu jurnalist, iar muzica pentru mine este un hobby. Totuși, aș prefera cariera muzicală pentru că muzica reușește să adune tot felul de oameni, de toate varstele. Practic, muzica nu are limbă și limită”, ne mărturisește Serkan.

IMDAT – un strigat de… “Ajutor!”

“IMDAT” este piesa pe care cei doi o interpretează și cu care doresc să cucerească topurile muzicale, dar mai ales fanii. “IMDAT inseamna “AJUTOR!”. Eu cer “Ajutor!” pentru o dragoste terminată!”, ne explică Serkan. Alexa este la fel de încântată de noul proiect: “Muzica orientală autentică mi s-a părut întotdeauna ca are ceva misterios și exotic. Mi-am dorit să fac o piesa în genul ăsta la un moment dat. Recunosc că nu prea am văzut genul acesta de piese la noi. Majoritatea sunt ori în limba engleză ori în limba română.  Cred ca aceasta colaborare turco-română face piesa ca piesa să fie deosebită”.

Colaborarea cu Mihai Alexandru

Cei doi artiști au fost uniți în cadrul aceluiași proiect prin intemediul inepuizabilului compozitor si producător muzical Mihai Alexandru. “Pe Mihai Alexandru îl cunosc de aproape 10 ani și colaborăm de câțiva ani buni, de obicei pe partea de texte. Bineînțeles că i-am cântat piesele de două ori la Eurovision, o dată în 2010 cu “ Baby” și anul trecut piesa “Chica Latina” alături de Aurelian Temișan”, ne-a povestit Alexa.

Și Sekan ne-a povestit despre colaborarea cu cei doi români: “Mihai Alexandru este un foarte bun compozitor. Sunt foarte bucuros că m-a ales pentru această piesă și pentru că a avut încredere în mine. Când am auzit-o pe Alexa, mi-am dat seama că nu s-ar fi potrivit o alta voce. Este prima mea colaborare de acest gen si sper sa apară și altele”.

La multi ani, Alexa!

Piesa “IMDAT” a venit ca un cadou de ziua sa în cazul Alexei. “Este într-adevăr o bucurie să lansezi o piesă nouă și mă bucur că am facut-o chiar înainte de ziua mea. Ai putea spune că e un fel de cadou de la mine pentru mine. Mi-aș dori ca anul acesta să continui să lansez piese și să am un program plin cu activitățile care îmi plac mie… concerte, calatorii, muzică și alte surprize frumoase”.

Transilvania News vă recomandă hit-ul verii turco-român “IMDAT”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here