Sibiu: Noaptea cercetătorilor îi așteaptă pe sibieni și în acest an

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu va organiza, și în acest an, Noaptea Cercetătorilor 2016, un eveniment european de mare amploare care le oferă sibienilor ocazia de a se întâlni cu cercetători din diverse domenii și de a lua parte la acțiuni științifice inedite, organizate într-o atmosferă distractivă și neconvențională.

În data de 30 septembrie 2016, începând cu ora 16.00, universul fascinant al științei își va deschide porțile în mai multe locații ale Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu — Facultatea de Inginerie, Facultatea de Științe, Facultatea de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Facultatea de Medicină, Facultatea de Drept, Facultatea de Litere și Arte / Facultatea de Științe Socio Umane — unde se vor organiza experimente, expoziții, concursuri, spectacole cu roboți, science — cafe, vizite în laboratoare și multe alte activități destinate publicului sibian de toate vârstele, dar în special tinerilor. ‘Ne propunem să le oferim o altă imagine a vieții universitare și a carierei de cercetător. Cercetătorii de toate vârstele, profesorii cu experiență dar și doctoranzi, studenți și elevi vor intra în dialog cu sibienii; aceștia vor deveni prin și împreună cu Universitatea ‘Lucian Blaga’ parte a unui eveniment european de anvergură prin care toți ne gândim la beneficiile prin care știința, cercetarea și cercetătorii ne fac viața mai frumoasă’, a declarat prof. univ. dr. Claudiu Vasile Kifor, prorector al ULBS.

Organizatorii estimează că pe la cele aproximativ 70 de standuri, din 6 locații vor trece aproape 10.000 de vizitatori. ‘Am pregătit concursuri pentru studenți și elevii din peste 40 de licee și școli; aceștia vor expune proiecte prin care vor arăta în ce fel pot contribui la dezvoltarea orașului Sibiu și la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor orașului, cele mai bune proiecte urmând a fi premiate în cadrul acestui eveniment’, a adăugat prof. univ. dr. Claudiu Vasile Kifor.

Mai multe informații despre acest eveniment găsiți pe pagina: http://cercetare.ulbsibiu.ro/nc.php

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here