Brașov: Începe a doua etapă de deparazitare și dezinsecție

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

A doua etapă din 2016 a campaniei de dezinsecţie pe domeniul public şi privat al municipiului Braşov va avea loc în perioada 21-30 iunie. Lucrătorii firmei care asigură acest serviciu vor utiliza substanţe pentru combaterea insectelor adulte şi a larvelor.

Substanţele utilizate sunt: K-othrine Profi EC 250, având substanţa activă deltamethrin, folosit pentru combaterea insectelor adulte şi Biopren 50 LML, insecticid pentru combaterea larvelor, având substanţa S-metopren.

În perioada 27-30.06.2016 se vor efectua tratamente pentru combaterea capuselor în zonele de agrement, locurile de joacă şi curţile interioare ale grădiniţelor din municipiul Braşov. Substanţa utilizată este: Parainsect CE, având substanţa activă permethrin.

Produsele menţionate pentru serviciile de dezinsecţie/tratamente combatere căpuşe se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupa Xn şi Xi de toxicitate.

Reprezentanţii municipalităţii şi ai firmei care execută aceste servicii fac un apel la apicultorii din municipiul Braşov să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

Pentru ca activităţile de dezinsecţie să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localităţi, atât pe domeniul public şi privat, cât şi la toţi utilizatorii de pe raza municipiului Braşov.

Totodată, pentru ca aceste tratamente să aibă efect, se solicită ca şi asociaţiile de locatari/proprietari, agenţii economici şi instituţiile publice să efectueze activitatea de dezinsecţie pe proprietăţi, în clădiri şi în subsolul blocurilor concomitent cu acţiunea municipalităţii.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor acţiuni, perioada de efectuare a activităţilor va fi reprogramată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here