Sibiu: Începe cea de-a șasea ediție a concursului hipic internațional Transylvania Horse Show

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În inima Transilvaniei, în satul Prod (comuna Hoghilag), într-un peisaj de poveste, începe cea de-a șasea ediție a Transylvania Horse Show. Eveniment ecvestru internațional, competiția de anul acesta reunește 60 de tineri concurenți veniți din toată lumea pentru a trăi experiențe autentic românești.

Vor avea loc trei competiții oficiale: Concurs Complet International (CCI*) — Cupa României la probă completă, categoria Novici și Pre Novici și Concursul Internațional Universitar — Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup — România 2016). Vineri, 10 iunie încep probele de dresaj, de cross-country, sărituri peste obstacole, iar sâmbătă și duminică, 11 și 12 iunie, proba de Cross-Country, ce va ridica tensiunea la cote maxime. În cadrul acestei probe, călăreții trebuie să termine cursa într-un interval de timp prestabilit, sărind peste obstacole din natură (bușteni, garduri, iazuri și șanturi), fiind astfel una dintre cele mai spectaculoase probe din concurs.

Acrobațiile ecvestre pe cai frizieni și proba de Derby în oglindă reprezintă atracțiile principale ale zilei de duminică, în cadrul căreia vor concura atât sportivi români pe cai propri, cât și străini, pe cai asigurați de organizatori. În cadrul acestei probe contra cronometru, doi concurenti vor parcurge în paralel trasee identice, cu obstacole clasice, dar si de tip cross-country.

În afara competițiilor propriu-zise, publicul va avea ocazia să petreacă un weekend special, într-unul dintre cele mei pitorești locuri din Transilvania. Demonstrații ecvestre și acrobații, ateliere creative pentru copii și plimbări cu poneii, standuri artizanale și mâncăruri tradiționale, acestea sunt doar câteva câteva dintre atracțiile pregătite de organizatori.

‘Show-ul de duminică, de la Transylvania Horse Show va debuta într-un stil autentic românesc, în sunet de toacă, va continua cu doine și muzica etno-rock. La Prod vin străini pentru a retrăi experiențe despre care au citit în cărți, au văzut în filme sau le-au povestit bunicii. La final se dansează și Pinguinul, tradiție impusă de Transylvania Horse Show în cei șase ani de competiții pentru că atmosfera este relaxată și distractivă’, spune Mihnea Vîrgolici, organizatorul evenimentului.

Vineri, 10 iunie accesul la Transylvania Horse Show 2016 este gratuit, iar în zilele de 11 si 12 iunie, accesul se face pe baza biletului (15 lei) sau pe baza abonamentului (20 lei pentru ambele zile), ce vor fi disponibile direct la eveniment, la intrarea în zona de competiție. Copiii sub 1.30 m înălțime au acces gratuit dacă sunt însoțiți de un adult. Fiecare dintre cele 3 zile de concurs va începe la orele 10:00 și se va încheia în jurul orelor 18:00.

Despre competițiile oficiale

Concursului Internațional Universitar—Cupa Natiunilor pentru Studenti (AIEC Student Riders Nation Cup — România 2016) reuneste 12 echipe formate din 36 de studenți din țări precum S.U.A., Irlanda, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Spania. Această secțiune a evenimentului este organizată în colaborare cu Association Internaționale des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociație de acest gen din lume. Participanții vor concura la două probe: dresaj și sărituri obstacole și vor avea la dispoziție doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puși la dispoziția acestora de către organizator.

Concursul Complet Internațional (CCI 1*) este o disciplină de Probă Completă în care concurenți profesioniști vor avea de parcurs trei probe: dresaj, obstacole și cross-country. Punctul culminant al Concursului Complet International îl reprezintă Cross-Country, proba în care concurenții și caii lor vor avea de parcurs contra cronometru un traseu dificil, lung de 3.640 metri, cu 28 de obstacole naturale. Concursul este organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI).

Cupa României la probă completă, categoria Novici si Pre—Novici — cross country, probă de obstacole și dresaj — se adresează concurentilor în curs de afirmare. Organizatorii îsi propun să încurajeze astfel sportivii români spre această disciplină. Anul acesta s-au înscris în competiție peste 15 nume noi din România, dar și călăreți din Bulgaria, Polonia sau Franța.

Arbitrii prezenți la ediția 2016 sunt din Irlanda, Belgia, Olanda și România. Totalul membrilor delagațiilor străine ajunge la 100 de persoane și reprezintă 18 țări.

Evenimentul este organizat de Cross-Country Farm prin Asociația Ecvestră HipoHouse, în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cu sprijinul Federației Ecvestre Române (FER) și al Federației Ecvestre Internationale (FEI).

Mai multe detalii pe www.horseshow.ro, pe facebook.com/ horseshow.ro sau https://www.youtube.com/channel/TransylvaniaHorseShow

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here