Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament din județul Sibiu

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Programul educațional ‘Ajungem MARI’ caută voluntari care să petreacă timp educându-i prin joacă pe copiii din centrele de plasament din judetul Sibiu. Liceeni, studenti si adulți, cu vârsta de peste 15 ani, cu sau fără experiență în voluntariat, sunt invitați să petreacă două ore pe săptămână cu acești copii pentru care prezența umană este deosebit de importantă.

Voluntarii le pot preda copiilor, prin joacă, orice doresc, la alegere: de la matematică și engleză, la muzică, teatru, arte plastice, astronomie sau educație civică. Cei interesati se pot înscrie în proiect până pe 13 iunie, completând formularul online disponibil pe pagina de internet a programului: http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/.

Programul Ajungem Mari sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul își propune să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili si independenti.

În judetul Sibiu, programul a fost lansat în luna noiembrie 2015. În parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Ajungem Mari se derulează la nivel local în patru centre de plasament (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 220 de copii și implicând, în prezent, 100 de voluntari.

În plus față de timpul petrecut zilnic de voluntarii Ajungem Mari în centrele de plasament, de la lansarea programului în Sibiu, au fost organizate excursii la Păltiniș, ateliere de ciocolată si dulciuri raw vegane, un atelier floral, un spectacol de teatru interactiv, un atelier de bijuterii handmade, ieșiri la cinema si concerte jazz, vizite la expozitii si librării.

Mai mult, în urma spectacolului caritabil de magie organizat prin programul Ajungem Mari, 30 de copii beneficiază de un total de 15 sesiuni de dezvoltare personală. Iepurașul Secret le-a îndeplinit dorințelor unui număr de peste 250 de copii, iar campania ‘Carte dăruită, viață îmbogățită’ a adus în centrele de plasament peste 530 de cărți pentru copii.

Programul educational Ajungem Mari — Asociația Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății.

Principalul program este Ajungem Mari, ce sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat și orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative și activități socio-recreative, programul își propune să le dea copiilor încredere în ei și să le formeze abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here