Harghita: Două persoane rănite, în urma exploziei unei butelii, la Siculeni

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Două persoane rănite, în urma exploziei unei butelii, la Siculeni. Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre producerea unei explozii urmată de incendiu, la un apartament situat la etajul II într-un bloc de locuinţe, în comuna Siculeni. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje (un ofiţer şi 12 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de pompieri Miercurea-Ciuc cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenţie, ardea tocul de tâmplărie şi o mobilă pe balcon, fiind răniţi proprietarul locuinţei – un bărbat, în vârstă de 52 de ani, şi fiul acestuia, de 24 de ani. Aceştia prezentau arsuri pe aproximativ 60%, respectiv 40% din suprafaţa corpului, fiindu-le afectate şi căile respiratorii.

Victimele au fost preluate de echipajele SMURD şi SAJ şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, de unde, ulterior, au fost transferate la Spitalul de Arşi din Bucureşti cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.

S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Siculeni (15 pompieri civili cu o autospecială de intervenţie), acesta fiind lichidat. În urma incendiului au ars tocul de tâmplărie şi o mobilă de pe balconul apartamentului.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Cauza probabilă a incendiului au fost scânteile mecanice produse în urma alimentării defectuoase cu combustibil a sistemului de încălzire, ce au dus la aprinderea lemnului din apropiere. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 700 lei.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here