Hunedoara: O femeie a fost pusă să spună ”Tatăl Nostru” și a fost jefuită de 1.630 de lei

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Poliţia Municipiului Hunedoara a fost sesizată telefonic de o hunedoreancă în vârstă de 69 de ani cu privire la faptul că în jurul orei 13:30, două persoane de sex feminin i-au sustras din locuinţă 1.630 de lei.

Echipa de poliție care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că cele două suspecte s-au prezentat la domiciliul părţii vătămate sub pretextul că „dau de pomană pentru o vecină” din alt bloc şi au intrat în locuinţa hunedorencei având asupra lor o farfurie cu diferite produse şi o bancnotă de 200 lei. Suspectele i-au solicitat persoanei vătămate să le schimbe bancnota, din care să îşi oprească o sută de lei pentru a cumpăra lenjerie pentru „pomana” acelei vecine. Persoana vătămată a mers în bucătărie, unde avea o sumă de bani într-o pungă din plastic, a schimbat bancnota de 200 în bancnote de 50 lei, pe care a vrut să le dea celor două persoane, însă acestea au refuzat spunând să au nevoie de bancnote de 100 lei. În acest timp, una dintre autoare i-a spus persoanei vătămate să meargă în balcon pentru a rosti rugăciunea „Tatăl nostru”, moment în care cealaltă suspectă a intrat în bucătărie, de unde a luat punga cu suma 1.630 lei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, poliţiştii efectuând cercetări în vederea identificării suspectelor şi a recuperării prejudiciului.

Referitor la acest mod de operare, poliţiştii le recomandă cetăţenilor să nu permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de pretextul invocat (furnizori de servicii publice, vânzători ambulanţi etc.), dacă nu au garanţia identității acestora (prin verificarea actului de identitate ori a legitimaţiei de serviciu), eventual solicitând sprijinul unor vecini de încredere.

În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea deveni victimă a infracţiunii de furt ori înşelăciune, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 şi solicitaţi sprijinul Poliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here