Mureș: Succese pentru studenţii de la UPM, la Concursul naţional SERMStudo

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Trei echipe de studenţi de la Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii Petru Maior din Tîrgu Mureş au participat, în prima parte a lunii mai a.c., la ediţia a şasea a Concursului Energie-Resurse-Mediu – SERMStudo, organizat de Universitatea din Oradea. Concursul s-a desfăşurat, timp de trei zile, într-un cadru natural deosebit – localitatea Stâna de Vale. Manifestarea, menită să pună în valoare ideile, eforturile creative şi aptitudinile aplicative ale tinerilor studenţi din domeniile lor de interes şi de pasiune inginerească, a reunit participanţi din cele mai prestigioase centre universitare din România, din domeniile Sisteme electroenergetice de transport şi distribuţie; Materiale şi tehnologii; Resurse regenerabile; Tehnologii energetice sustenabile; Ingineria mediului; Management, marketing şi legislaţie în domeniul energetic.

La două dintre secţiunile manifestării, Resurse regenerabile şi Tehnologii energetice sustenabile, studenţii de la Universitatea „Petru Maior” din Tîrgu Mureş, coordonaţi cu competenţă de dl dr. ing. Dragoş Cristian Dumitru, au fost recompensaţi cu trei premii: două premii I, respectiv un premiu II. Studenţii David-Cătălin Urcan şi Matei Ovidiu Vasilca au obţinut premiul I, pentru lucrarea Eficienţa energetică a panourilor fotovoltaice cu orientare după soare. Studenţii Richard Adrian Boschner şi Gabriel Todoran au fost recompensaţi tot cu premiul I, pentru lucrarea Iluminarea prin aprinderea în cascadă a becurilor stradale, în timp ce studenţii Andrei Savu şi Simon Andras au obţinut Premiul II, pentru lucrarea Considerații privind proiectarea și dimensionarea unui parc fotoelectric.

Şi de acesta dată, interesul deosebit pentru noile tehnologii din domeniul energetic, activitatea de studiu susţinut şi de cercetare aplicativă în laboratoarele Facultăţii de Inginerie s-au materializat şi sunt recunoscute, la nivel naţional, prin premiile obţinute de studenţii noştri. Urmează noi competiţii şi provocări pentru ei, competiţii pentru care se pregătesc intens în această perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here