„Don Pasquale” sau despre căsătoria nepotrivită, pe scena Operei Brașov

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Miercuri, 1 iunie 2016, de la ora 17.00, Opera Brașov vă invită la Muzeul „Casa Mureșenilor”, la Recitalul de la ora 5 initulat „Muzică și poezie… de suflet”. Interpretează: Carmen Topciu – mezzosoprană (cea care o va întruchipa pe înflăcărata Carmen în producția lui Franco Zeffirelli din această vară de la Arenele din Verona), Nora Vlad – actriță, Sena Ducariu – pianistă. În programul recitalului, sunt cuprinse lucrări inedite din repertoriul universal: A. Vivaldi – „Bajazet” – „Sposa son disprezzata”, G.F. Haendel – „Giulio Cesare” – „Piangero la sorte mia”, piese din ciclul „15 Composizioni da Camera” de V. Bellini, dar și lieduri de O. Respighi.

Preț bilete: 2 lei – elevi, studenți; 3 lei – pensionari; 5 lei – adulți. Acestea se pot procura de la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov – Piața Sfatului nr. 25, înainte de începerea recitalului.

Sâmbătă, 4 iunie 2016, la ora 18.30, în Sala Operei Braşov, va avea loc o nouă reprezentaţie cu opera „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti. Această operă comică are o temă mereu actuală: căsătoria nepotrivită. Chiar dacă personajele create de compozitorul G. Donizetti şi libretiştii Michelle Accursi şi Giacomo Ruffini acum 170 de ani sunt inspirate din Commedia dell’Arte, adevărul subiectului invocate şi farmecul melodiei donizzetiene au învins timpul. Premiera operei a avut loc la 3 ianuarie 1843 la Théâtre-Italien din Paris, urmând ca la distanţă de o lună să fie reprezentată la Teatro alla Scala din Milano, iar în decurs de un an a apărut pe aproape toate afişele teatrelor de operă din Europa. Succesul s-a datorat subiectului ales şi muzicii, deopotrivă: un bătrân bogat şi singur se decide să se căsătorească, soţia trebuind să îndeplinească două calităţi: frumuseţe şi, mai ales, tinereţe. Întâmplările pline de umor şi farsa în care este prins îl vor trezi pe Don Pasquale la realitate: fiecare vârstă are frumuseţea sa. Rolul titular în spectacolul de sâmbătă va fi interpretat de basul Dan Popescu. Alături de el, în distribuţie: Valentina Mărgăraș (Norina), Mihai Irimia (Ernesto), Adrian Mărcan (Doctorul Malatesta), Cristina Roșu (Notarul), Mihaela Fărcășanu (statuia) și balerinii Dorin Mirea și Claudiu-Marian Dane. Conducerea muzicală va aparţine maestrului Dorel Munteanu. Regia este semnată de Cristian Mihăilescu, scenografia de Rodica Garştea şi coregrafia de Nermina Damian. Îşi dau concursul Corul şi Orchestra Operei Braşov.

Preț bilete: 30 lei; 20 lei

Din stagiunea trecută, odată cu spectacolul „Flautul fermecat” prezentat în cadrul Studioului Experimental de Operă, spectacol realizat în colaborare cu Facultatea de Muzică a Universității „Transilvania” din Brașov și a Universității Naționale de Muzică București, Opera Brașov reînnoadă firul unei tradiții: prezentarea pe o scenă de spectacol profesionistă a tinerilor artiști lirici în devenire. Directorul Operei Brașov, Ovidiu Mezei, și regizorul Anda Tabacaru-Hogea, profesori la clasa de operă din cadrul Facultății de Muzică a Universității „Transilvania” Brașov, au integrat studenții Secției Canto în spectacolul „Suor Angelica”, în scenografia Rodicăi Garștea. Pentru acești tineri studenți, colaborarea cu o instituție profesionistă de spectacol este esențială în formarea lor ca artiști. Este cunoscut faptul că în întreaga lume muzicală s-a dezvoltat activitatea studiourilor de operă pe lângă teatre lirice tocmai în ideea promovării vocilor tinere valoroase. Iată, Opera Brașov se aliniază acestui curent internațional, oferind cu generozitate posibilități de dezvoltare principalei pepiniere de artiști lirici ai orașului Brașov – Facultatea de Muzică a Universității „Transilvania”. Suntem siguri că această experiență a studentelor care vor evolua duminică, 5 iunie 2016, de la ora 17.00, în spectacolul cu opera „Suor Angelica” de Giacomo Puccini le va marca viitoarea carieră artistică. Își dau concursul studentele: Mădălina Bourceanu, Noemi Karacsony, Diana Sima, Adnana Gavrilă, Corina Purcărea, Valerica Munteanu, Valentina Elena Popa, Denisa Balla, Celia Molnar, Angela Gibă, Monica Lazăr, Diana Suciu, Bianca Timaru, Orsolya Lövenberger, Mirela Holbea, Alexandra Popa, Dali Gyopar și copilul Maia Garștea-Wengortz. La pian: Ovidiu Mezei. Regia artistică: Anda Tabacaru-Hogea.

Preț bilete: 10 lei

Biletele se vând la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51,

tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here