Creatorii de obiecte și imprimante 3D se întâlnesc la Brașov! Prima ediție Maker Week

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Între 31 mai și 5 iunie va avea loc prima ediție Maker Week Brasov – ediție organizată în 28 de țări în cadrul EMW- European Maker Week, un eveniment dedicat tuturor creatorilor de obiecte din Europa; este o inițiativă promovată de Comisia Europeană, implementată de Maker Faire Rome în colaborare cu Startup Europe.

Invitații conferinței Maker Week Brasov #1 vor vorbi despre legătura strânsă dintre muzee și 3D printing (Miruna Amza), producerea de imprimante 3D în România (Symme 3D), crearea de produse din lemn (Gabriel Lenghel), punctualitate și producția de ceasuri în Brașov (Tudor Petrican), comunități de creatori (Alina Floroi) și inițierea, susținerea și accesarea unor fonduri de finanțare pentru astfel de inițiative (Ionuț Țața).

Agenda Maker Week Brasov |
Marți / 31 mai / 17.00
Deschidere oficială Maker Week Brasov | HOF CAFE

Miruna Amza, specialist muzee de științe interactivă și coordonator al asociației Scientifica

Symme3D, start-up timișorean de creare de imprimante 3D

Gabriel Lenghel, Atelier Lenghel

Ionut Tata, QUIB

Alina Floroi, Laborazon Maker Space

Tudor Petrican, BeClockWise

Miercuri / 1 iunie / 19.00

Proiecție de filme despre creatori de obiecte. Filmele sunt curatoriate de Alina Floroi, Laborazon Maker Space

Miercuri – Vineri / 01 iunie – 03 iunie

Printing 3Din the city

Câteva imprimante 3D vor fi plasate în localuri și în Muzeul Casa Mureșenilor și vor crea produse constant, astfel încât oamenii pot afla și vedea în timp real care sunt principiile imprimării 3D, beneficiile și multe altele.

Sâmbătă / 04 iunie / 12.00
Ziua porților deschise la QUIB!
Vă invităm să vedeți cum arată atelierele QUIB, ce produse creem, ce produse puteți crea, ce unelte avem și să ne cunoaștem mai bine.
Evenimentul este gratuiut, însă pentru înscrieri, vă rugăm să completați acest formular: http://goo.gl/forms/DzKdD0qnTt

QUIB, organizatrul principal al evenimentului Maker Week Brașov, este un centru de design și dezvoltare de produse ce promovează economia circulară și oferă spre utilizarea publicului spațiu de producție, unelte și echipamente speciale.

Atelierul este deschis designerilor, micilor producători, tuturor creatorilor, inovatorilor, susținătorilor economiei circulare și celor ce vor să fie prietenoși cu mediul. Echipamentele puse la dispoziție oferă posibilitatea să vă construiți și îmbunătățiți propriul mobilier, obiecte și să faceți diverse prototipuri utilizând imprimante 3D, CNC, echipamente de prelucrare lemn și metal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here