Alteța Sa Regală Prințul de Wales, se întoarce în Transilvania

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Prințul de Wales va sosi la București în această după-amiază pentru o vizită privată, care va include și un element public. Alteța Sa Regală (ASR) se va întâlni astăzi cu președintele României, Klaus Iohannis, și prim-ministrul Dacian Cioloș.

Prințul de Wales va petrece cea mai mare parte a vizitei în Transilvania, în cadru privat. ASR va vizita Viscri pentru inaugurarea centrului de pregătire meșteșugărească — ‘The Prince of Wales’s Training Centre’ — cu ocazia primei aniversări a fundației sale — Fundația Prințului de Wales.

Lansată pe data de 2 iunie 2015, fundația este o organizație caritabilă ce sprijină conservarea patrimoniului arhitectural, agricultura și dezvoltarea durabilă în România. Principalul obiectiv al organizației este dezvoltarea aptitudinilor profesionale în comunitățile rurale pentru a ajuta localnicii să își găsească mai ușor un loc de muncă.

Noul centru de formare este amplasat în Viscri, județul Brașov. Un vechi hambar a fost transformat, iar vechea casă a fost extinsă pentru a găzdui ucenici din întreaga țară. În acest an, Fundația va oferi 12 cursuri, de care vor beneficia în jur de 150 de persoane din mediul rural, predominant din Transilvania și Moldova.

În timpul vizitei în Viscri de anul trecut, Prințul de Wales și-a exprimat speranța că Fundația va folosi hambarul ‘în special în scopuri educaționale și de formare profesională, care sper că vor contribui la creșterea oportunităților de angajare’.

Directorul executiv al Fundației, Aura Woodward, a declarat: ‘Noul centru este un vis devenit realitate pentru Alteța Sa Regală, care a vizitat România timp de aproape douăzeci de ani și dorește să lase o moștenire în țara noastră. Vom fi capabili să punem în practică, prin programe educaționale, viziunea ASR privind sustenabilitatea, agricultura și conservarea patrimoniului’.

Centrul de formare găzduiește în prezent primul curs de țesături tradiționale, pentru ucenici din Bucovina, Maramureș, București și Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here