ALERTĂ Hunedoara: Accident feroviar în localitatea Zam. Planul ROȘU, activat (FOTO)

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În această dimineață, în jurul orei 09:00, trenul accelerat 1821, ce circula pe ruta Constanta – Arad a lovit la o trecere la nivel cu calea ferata, semnalizata, de pe raza localitatii Zam, un autotren. In urma impactului cu remorca autotrenului, locomotiva a deraiat.

Imediat, inspectorul sef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean a activat Planul Rosu de Interventie la nivelul judetului Hunedoara, iar in cel mai scurt timp, la locul accidentului s-au deplasat 2 echipaje de descarcerare de la Detasamentul Deva si Sectia Ilia, 2 echipaje de prim-ajutor cu ambulante tip B2 si un echipaj prevazut cu medic cu ambulanta de terapie intensiva. In plus, in zona au fost deplasate autospeciala de victime multiple, o autospeciala de stingere a incendiilor si postul medical avansat.

Din fericire, niciunul dintre cei 50 de pasageri aflati in trenul accelerat nu au suferit traumatisme in urma accidentului, ei fiind verificati de personalul medical deplasat la fata locului. De asemenea, soferul autotrenului, in varsta de 38 de ani, la controlul medical, nu a prezentat leziuni. O singura persoana a suferit un atac de panica fiind ingrijita de personalul medical.

Dupa aproximativ o ora, de la producerea incidentului, toti pasagerii trenului accelerat 1821 si-au continuat calatoria spre destinatie cu un tren interregio, care circula pe ruta Iasi – Timisoara.

Echipajele de pompieri au aplicat masurile de prevenire a izbucnirii unui incendiu.

Circulatia feroviara pe ruta Deva – Arad nu a fost intrerupta in urma acestui accident.

La operatiuni au participat 21 pompieri, 7 politisti, 5 jandarmi si reprezentanti ai Regulatorului CFR Deva.

FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here