Hunedoara: Drumul Național 7 și mai multe gospodării, inundate în urma unei ploi torențiale

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Atenţionarea cod galben de fenomene meteo imediate, valabilă pentru intervalul orar 14.00 – 18.00, ce a vizat centrul, estul şi sudul judeţului, s-a materializat prin ploi torenţiale, însoţite de intensificări de vânt şi descărcări electrice, în zona Rapoltul Mare, Spini, Valea Sângeorgiului, Mărtineşti şi Jeledinţi, județul Hunedoara. 

Acumularea mare de apă a generat scurgeri pe versanţi, ce au afectat 7 curţi şi 2 locuinţe, în localitatea Rapoltul Mare. Imediat, 2 echipaje de pompieri, de la Detaşamentele Deva şi Orăştie, alcătuite din 14 subofiţeri, sprijinite de 12 voluntari din Simeria şi Rapolt, au intervenit în sprijinul oamenilor afectaţi. Cu ajutorul motopompelor pompierii au evacuat apa din beciurile şi gospodăriile localnicilor. În plus, pompierii au acţionat pentru evacuarea dintr-o casă inundată a unei femei imobilizată la pat.

Scurgerile pe versanţi au afectat şi 10 gospodării şi o casă în localitatea Spini, tot aici, pământul şi crengile angrenate de precipitaţii inundând DN 7, pe un segment de câteva zeci de metri. Un echipaj al Detaşamentului Orăştie, format din 15 pompieri, a acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei.

Circulaţia pe DN 7, în localitatea Spini, s-a desfăşurat cu dificultate până când echipele de la Drumuri Naţionale au intervenit cu utilaje pentru curăţarea carosabilului.

În Mărtineşti, Valea Sângeorgiului şi Jeledinţi torenţii au afectat 1 casă, 1 podeţ, 53 de gospodării şi 40 de fântâni.

Operaţiunile de evacuare a apei din case, beciuri şi curţi au fost efectuate de 26 pompieri, coordonaţi de inspectorul şef, locotenent colonel Viorel Demean.

În total, la intervenţii au participat 58 de pompieri care au acţionat cu 8 motopompe şi alte 12 mijloace specifice.

În operaţiunile de îndepărtare a efectelor fenomenelor meteo periculoase pompierii au fost sprijiniţi de 26 jandarmi.

Operațiunile de îndepărtare a efectelor fenomenelor meteo periculoase, ce au afectat județul Hunedoara, în cursul după-amiezei de joi, continuă și pe timpul nopții în localitățile Spini și Rapolt. Pompierii acționează cu mai multe motopompe pentru evacuarea apei din casele, beciurile și curțile oamenilor.

Mâine, de la primele ore ale dimineții, echipaje de pompieri vor relua acțiunile de curățare a fântânilor în Mărtinești și Valea Strei Sângeorgiu. Ei vor fi însoțiți de specialiști ai DSP care vor verifica potabilitatea apei.

Până când apa din fântânile oamenilor va fi bună de băut, pompierii vor distribui apă potabilă, cu o cisternă cu capacitate de 5.000 de litri, în zonele afectate de torenții generați de ploi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here