Alba: Atenție la escroci! Vezi cum au profitat hoții de naivitatea unor cetățeni

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În ultimele zile, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată cu privire la două fapte de înșelăciune, comise prin folosirea ilegală a datelor personale. Infractorii au profitat de naivitatea unor concetățeni și au încheiat, în numele lor, contracte de telefonie. Polițiștii fac cercetări pentru identificarea autorilor și recomandă cetățenilor să fie precauți atunci când li se cer datelor personale și semnarea diverselor documente.

La data de 23.05.2016, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un tânăr din Alba Iulia cu privire la faptul că, la data de 11 aprilie a.c., în timp ce se afla într-o stație de autobuz, a fost abordat de un bărbat care i-a cerut ajutorul, pentru a obține un telefon mobil de la un magazin specializat.

Tânărul s-a deplasat cu necunoscutul la magazin unde a semnat mai multe documente, fără să verifice ce semnează.

În schimbul ‘serviciului’ său, necunoscutul i-a oferit suma de 80 de lei.

În data de 23 mai, reclamantul a primit, de la operatorul de telefonie mobilă, o factură din care rezultă că datorează suma de 4.117 lei.

Un caz asemănător a fost semnalat la data de 25.05.2016, de către un bărbat de 66 de ani, din Alba Iulia.

Acesta a reclamat că, în cursul lunii aprilie a fost sunat de către un individ care s-a dat drept reprezentant al operatorului de telefonie și i-a cerut datele personale.

Victima a comunicat datele, iar după o perioadă a primit o factură din care rezultă că are de plătit 2.250 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de telefonie și televiziune precum și ratele pentru două telefoane mobile.

În ambele cazuri, poliția face cercetări, pentru identificarea autorilor faptelor de înșelăciune și recuperarea prejudiciilor.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înșelăciune, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recomandă:

nu oferiți niciun fel de date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutor;

verificați întotdeauna, înainte de a da o sumă de bani sau de a semna un contract;

nu trimiteți date personale sau copii după cartea de identitate, cărți credit /debit prin e-mail /fax;

Dacă ați identificat un escroc sau ați devenit victimă lui, sesizați imediat poliția !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here