Mureș: 44 de copii dispăruți, de la începutul acestui an

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În fiecare an, la data de 25 mai, marcăm Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi. Evoluţia lumii moderne aduce tot mai multe tentaţii şi pericole pentru copiii noştri. Cea mai gravă greşeală pe care noi, adulţii responsabili de creşterea şi educarea copiilor, o putem comite este să ne prefacem că aceste probleme nu există ori că ele „nouă nu ni s-ar putea întâmpla niciodată”, sau sunt doar ştiri la TV ori doar poveşti auzite de la alţii. Dispariţiile de copii sunt o realitate a zilelor noastre şi trebuie tratate cu maximă atenţie.

În judeţul Mureş, în acest an, 44 minori au fost daţi dispăruţi şi toate dispariţiile au fost soluţionate. Marea majoritate fiind cu vârste între 14 şi 18 ani.

Toate cazurile au fost reprezentate de plecări voluntare de la domiciliu, iar motivele invocate de copiii care părăsesc domiciliul sunt singurătatea, certurile in familie, probleme sentimentale, lipsa de comunicare, teribilismul specific vârstei şi dorinţa de mai multă libertate.

Ceea ce ei nu realizează însă sunt pericolele la care sunt expuşi odată plecaţi de acasă sau din centrele de ocrotire.

SOLUŢIA ESTE COMUNICAREA

Oricât de greu vi s-ar părea, puteţi să ajungeţi la un dialog cu copilul dumneavoastră. Cu condiţia să-l trataţi ca pe un partener de discuţie, cu drepturi depline. Inclusiv cu dreptul de a vă contrazice, dacă are argumente. E o artă a negocierii, în care fiecare trebuie să lase de la el, pentru a se ajunge la un consens.

Dacă inevitabilul s-a produs şi copilul a plecat de-acasă, atunci când e găsit, mergeţi împreună la un psiholog care să vă ajute să găsiţi o cale de comunicare. E un pas necesar pentru că, dacă a plecat de-acasă o dată, el poate repeta gestul oricând!

Pentru alte informaţii ori sfaturi utile, accesaţi www.copiidisparuti.ro. (IPJ Mureș)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here