Brașov: 16 persoane audiate într-un dosar în care se fac cercetări pentru exploatare ilegală de agregate miniere

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Astăzi, polițiștii de investigare a criminalității economice din Brașov efectuează 20 de percheziții domiciliare, într-un dosar în care se fac cercetări pentru exploatare ilegală de agregate miniere. 16 persoane vor fi conduse la audieri.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov efectuează 20 de percheziții domiciliare într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea de infracțiuni prevăzute de Legea Minelor (Legea 85/2003).

Activitățile vizează persoane bănuite că, în perioada 2012 – 2015, ar fi  exploatat agregate miniere fără a deține autorizațiile prevăzute de lege, precum permise de exploatare, avize de gospodărire a apelor, avize de mediu și alte aprobări necesare desfăşurării unor astfel de activităţi.

Cantitatea de agregate exploatate ilegal și valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat urmează să fie stabilite, în urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Resurse Minerale și ai Administraţiei Naţionale Apele Române.

16 persoane urmează să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here