”Iubim Sibiu, să-l lăsăm să respire!” Sibienii invitați să lase autovehiculele acasă pentru o zi

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Fundația Academia Ardeleană și Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu îi provoacă pe sibieni să ia parte la campania’ Iubim Sibiu, să-l lăsăm să respire !’. În 27 mai, pentru o zi, toate cadrele didactice, angajatii si studentii celor două inbstituții vor lăsa mașinile în parcare și vor veni la serviciu folosind mijloace de transport ecologice: biciclete, role sau pe jos.

Iubim Sibiul ! Să-l lăsăm să respire ! Se află la a doua ediție, iar în acest an, s-a alăturat campaniei și Academia Forțelor Terestre’ Nicolae Bălcescu’ Sibiu.

‘Iubim Sibiul ! Să-l lăsăm să respire ! Este o campanie prin care Fundația Academia Ardeleană și Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu își asumă rolul de model și reprezentați activi în viața comunității.’ Noi am demarat această campanie, dar sperăm, și ne așteptăm, ca în anii viitori să ni se alăture și alte instituții sau companii din Sibiu. Ne dorim ca această campanie să devină un eveniment de masă, în care sibienii, angajați sau nu ai ULBS, ai altor instituții publice sau companii private, să renunțe, pentru o zi, la autoturisme, pentru a lăsa Sibiul să respire !’, a declarat prof. Univ. Dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității’ Lucian Blaga’ din Sibiu.

30 de biciclete si 250 de arbori plantați

În cadrul campaniei vor fi plantati 250 de arbori si plante ornamentale, în spatiile verzi ale facultăților și căminelor ULBS, iar fiecare plantă va fi etichetată cu numele celui care a plantat-o. De asemenea, vor fi puse la dispoziția angajaților un număr de 30 de biciclete, pe care să le folosească în cadrul evenimentului.

Campania Iubim Sibiul ! Să-l lăsăm să respire ! Este co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Local Sibiu.

Se continuă cu’ Săptămâna verde’

Acțiunea din 27 mai va fi urmată de’ Săptămâna verde’ (30 mai — 5 iunie), eveniment demarat de Facultatea de Științe Economice și la care vor lua parte și celelalte facultăți din cadrul ULBS.

‘Săptămâna verde’ le propune studenților întâlniri cu specialiști în domeniul protecției mediului dar și acțiuni de susținere a mediului înconjurător și pentru a oferi un exemplu de bună practică în acest sens în rândul studenților și publicului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here