Brașov: Șase unități sanitare publice au încheiat contracte/comenzi cu Hexi Pharma

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În perioada 11.05.2016- 17.05.2016 s- au desfășurat acțiuni de verificare la nivelul unităților sanitare publice cu paturi din județul Brașov, în conformitate cu prevederile Ordinului Prefectului Județului Brașov nr. 409/ 11.05.2016.

S- au constituit comisii mixte de verificare formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică a Județului Brașov și ai Consiliului Județean Brașov care au procedat la verificarea contractelor/ comenzilor de achiziții încheiate cu compania Hexi Pharma în perioada 2012- 2015.

Din analiza efectuată la nivelul tuturor unităților sanitare publice cu paturi din județul Brașov s- a constatat faptul că un număr de șase unități sanitare publice cu paturi au încheiat contracte/ comenzi cu compania Hexi Pharma, și anume:

  1. Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov;
  2. Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie ” dr. I.A. Sbârcea” Brașov:
  3. Spitalul Clinic de Copii Brașov;
  4. Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov;
  5. Spitalul Municipal ” Aurel Tulbure” Făgăraș;
  6. Spitalul Orășenesc ” dr. CT Spârchez” Zărnești

Acțiunea de verificare s- a finalizat cu elaborarea rapoartelor de verificare pentru fiecare unitate sanitară publică cu paturi în parte.

Achiziția de produse de natura dezinfectanților de la compania Hexi Pharma s- a realizat pe baza de contracte de achiziții publice și pe bază de comenzi prin cumpărare/ achiziție directă cu respectarea încadrării în pragul prevăzut de art. 19 din OUG nr 34/ 2006 pe necesitate.

La Spitalul Municipal Făgăraș s- au constat neconformități privind întocmirea procedurilor operaționale de achiziții publice, urmând ca dosarele achizițiilor publice să fie completate corespunzător conform legislației în vigoare.

Spitalul Clinic de Copii Brașov și Spitalul de Obstetrică Ginecologie Brașov au avut încheiate contracte de achiziții publice de dezinfectanți cu firma Hexi Pharma încheiate în sistemul electronic SEAP.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a achiziționat dezinfectanți prin achiziție / cumpărare directă de la toți furnizorii de dezinfectanți inclusiv de la compania Hexi Pharma, încadrâdu- se în pragul prevăzut de art. 19 din OUG nr. 34/ 2006 pe fiecare an verificat , pe necesitate.

La Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov achiziția de dezinfectanti de la compania Hexi Pharma s- a realizat pe bază de comenzi   cu încadrarea în prevederile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here