START în cursa reciclării! Municipiul Brașov scapă de deșeurile electrice, gratuit!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În perioada 21-22 mai 2016, în Municipiul Brașov, va avea loc o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) de la cetățeni, organizată de Primăria Municipiului Brașov și Serviciul Local de Colectare, cu sprijinul APM Brașov. Acțiunea are și un puternic caracter informativ cu privire la importanța colectării deșeurilor electrice, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Cum colectăm DEEE?

Colectarea deşeurilor electrice este un proces simplu și gratuit, atât pentru cetăţeni, cât și pentru persoanele juridice. Serviciul Local de Colectare Brașov, prin TelVerde 0800 444 800, asigură preluarea gratuită a deșeurilor electrice de mari dimensiuni, în greutate de minim 30 kg,direct de la domiciliusau sediu de firmă ori instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

În plus, Serviciul Local de Colectare Brașov organizează periodic acțiuni de colectare, precum cea care va avea loc în Municipiul Brașov. Brașovenii  vor putea scăpa gratis de deșeurile electrice, în zilele de 21 și 22 mai, la unul dintre punctele de colectare ce vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș, pe durata acțiunii:

 1. Astra – Blvd. Saturn nr.32 – în fața la Galeriile Orizont
 2. Bartolomeu – Str. Gospodarilor nr.3 – lângă locul de joacă
 3. Calea București – Parcul Someș
 4. Centru Civic – lângă Sergiana Center
 5. Centrul Civic – Str. Toamnei nr. 9, lângă stația RAT
 6. Centrul Vechi – Str. Avram Iancu intersecția cu Str.Bisericii Romane
 7. Centrul Vechi – Str. Nicolae Iorga intersecția cu Str. Lunga
 8. Craiter – Str.Hărmanului nr.110 intersecția cu Str. Pavilioanele CFR
 9. Făget – Str. 13 Decembrie, lângă stația RAT
 10. Florilor – Blvd. Alexandru Vlahuță nr.10 în față la ITC
 11. Griviței nr.47 – intersecția străzii Emil Racoviță, lângă locul de joacă
 12. Noua – Darste – Str. Prunului nr. 9, lângă stația RAT
 13. Prund – Schei – P-ța Unirii lângă stația RAT
 14. Răcădău – Parcul Trandafirilor – lângă Carrefour Magnolia
 15. Stupini – Str. Bârsei, lângă Biserică
 16. Tractorul – Str. Oltet nr.12 – lângă Piața Tractorul.

Cei ce își vor arăta interesul față de protejarea mediului înconjurător prin colectarea selectivă a DEEE, vor intra în Cursa Reciclării și vor primi tichete cadou pentru deșeurile electrice predate,  astfel: 3 tichete cadou pentru frigidere și combine frigorifice complete, 2 tichete cadou pentru mașini de spălat rufe și vase (complete) automate, respectiv 1 tichet cadou pentru alte deșeuri electrice complete în greutate de minim 20 kg. De asemenea, cei care vor aduce deșeuri electrice la unul dintre cele 16 puncte de colectare vor putea câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre următoarele premii: 4 mașini de călcat, 4 mixere, 4 mașini de găurit, 4 cuptoare cu microunde, două aspiratoare bagless și două aspiratoare,  Extragerea câștigătorilor tombolei va avea loc pe 22 mai, ora 19.00, la cortul RoRec din Piața Sfatului.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Obișnuința colectării deșeurilor electrice, pe cât ar părea de nouă și greu de adaptat specificului țării noastre, este de fapt un proces cu o lungă istorie în timp, la nivel internațional. Mai exact, anul acesta se împlinesc 40 de ani de la prima lege federală adoptată în 1976 în Statele Unite ale Americii, care reglementa eliminarea deșeurilor electrice. În Europa, prima țară care a dezvoltat și implementat un sistem de colectare și reciclare a deșeurilor electrice a fost Elveția, în 1991. În România, obligativitatea colectării deșeurilor electrice a venit o dată cu aderarea la Uniunea Europeană, respectiv în 2007.

Colectarea deșeurilor electrice și legislația incidentă au ca obiective protecția mediului și a sănătății cetățenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează corect deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe www.rorec.ro, www.colecteaza.ro și pe www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here