CLUJ: Material lemnos în valoare de 20.000 de lei, confiscat de polițiști

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Polițiștii acționează zilnic pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori din fondul forestier, precum și a faptelor ilicite privitoare la exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea și comercializarea materialului lemnos.

În perioada 10-16 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj și ai Direcției Silvice Cluj, au acționat pe raza comunelor Măguri-Răcătău și Gilău pentru prevenirea delictelor silvice.

Polițiștii au verificat zeci de autovehicule cu care se transporta material lemnos, precum și societăți comerciale care desfășoară activități în domeniu.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate sancțiuni în valoare de 9.000 de lei, fiind confiscați circa 55 de metri cubi de cherestea, lemn rotund și lemn de foc, în valoare de peste 20.000 de lei.

De exemplu, la data de 10 mai a.c., un bărbat de 26 de ani, din Măguri – Răcătău, a fost depistat pe raza comunei Gilău, în timp ce transporta, cu o autoutilitară, 5,4 metri cubi de cherestea, fără a deține documente legale de proveniență si transport.

Polițiștii continuă acțiunile în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here