Hunedoara: Intervenții dificile ale pompierilor pentru ravagiile făcute de vreme (FOTO)

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Două echipaje ale Staţiei de Pompieri Brad au intervenit în localităţile Ociu şi Căzăneşti pentru degajarea a 5 persoane şi decolmatarea unui podeţ de lemne şi crengi aduse de viitură. În urma precipitaţiilor abundente căzute în zona Ociu a rezultat inundarea drumului de acces către 3 gospodării. Pompierii au acţionat pentru degajarea, din gospodării, a trei adulţi şi doi copii prin improvizarea unui podeţ din scânduri de lemn, echiparea cu veste de salvare şi asigurarea acestora cu o cordiţă.

Tot în localitatea Ociu, pompierii Staţiei Brad au acţionat pentru salvarea a doi cai rămaşi izolaţi pe o insulă, de mari dimensiuni, formată de râul Crişul Alb din cauza precipitaţiilor abundente căzute. Pompierii au avansat, cu ajutorul unei bărci, până la insula pe care se aflau blocaţi caii. Nivelul ridicat al apei a făcut deosebit de periculoasă operaţiunea de traversare a râului Criş motiv pentru care pompierii au decis, în comun cu proprietarii animalelor, să verifice caii şi să-i priponească într-o zonă bogată în iarbă până când nivelul râului va scădea, pentru a putea fi traversat în siguranţă.

Pompierii Detaşamentelor Deva, Hunedoara şi Orăştie au intervenit pentru degajarea a 3 acoperişuri dislocate de vânt şi căzute pe caldarâm sau firele de curent electric.

Echipaje ale Detaşamentelor Petroşani, Deva, Hunedoara precum şi ai Gărzii Baru au acţionat pentru degajarea mai multor arbori doborâţi de vânt căzuţi peste acoperişul unei case, peste un canal de scurgere şi un drum comunal.

Pompierii Detaşamentelor Petroşani şi Deva au intervenit în localitatea Aninoasa, pe DN 66, şi în localitatea Fornădie, pe DN 79, pentru degajarea unor blocuri masive de piatră căzute pe carosabil.

FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara
FOTO: ISU Hunedoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here