Doi brașoveni revoluționează luminile pentru biciclete

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Un accesoriu inventat și realizat la Brașov își propune să reinventeze felul în care lumea iluminează bicicletele. Un inginer și un antreprenor pasionați de biciclete vor să salveze vieți cu invenția lor ­ Lumma.

Totul a plecat de la o întrebare aparent firească: mașinile și bicicletele își împart stradă în toate orașele lumii. Totuși, de ce mașinile au două faruri, iar bicicletele doar unul?

Principala cauză a accidentelor ce implică bicicliști este lipsa vizibilității.

Plecând de la aceste două idei, Octavian și Ciprian au inventat LUMMA. Proiectul încorporează tehnologii ultra­compacte de iluminare și ignora complet designul convențional al luminilor bicicleta.

LUMMA este un sistem de lumini 360°, integrat complet în manșoanele bicicletei. Fiecare dintre cele două manșoane are o lumină albă cu rol de far, o lumină roșie pentru stop și un laser roșu ce delimitează spațiul pe care îl ocupa bicicleta.

Nu una, nu două, ci trei lumini la fiecare capăt al ghidonului.

Luminile albe luminează drumul și marchează de la distanța limitele bicicletei. Luminile roșii au scop de a delimita din spate lățimea ghidonului (care reprezintă lățimea maximă a bicicletei și a biciclistului). Iar laserele delimitează spațiul ocupat, pentru participanții la trafic aflați aproape de ciclist.

În acest fel, LUMMA formează un contur de lumină vizibil din orice unghi. Tehnologia a fost patentata de cei doi sub numele de Outlight și reprezintă viitorul în materie de siguranță pe bicicletă.

Prototipul LUMMA a fost dezvoltat încă din martie 2015 și a fost trimis pentru testare unor personalități din lumea ciclismului și prieteni din țări europene. Sistemul de lumini a trecut chiar și cele mai riguroase teste, inclusiv în țări cu legislație strictă precum Danemarca și Norvegia.

Luminile LUMMA sunt reîncărcabile, grație unui port microUSB. Bateriile de tip Li­Ion au o autonomie de aproximativ 5 săptămâni, în condiții de utilizare zilnică. Produsul a ajuns la stadiul final de dezvoltare și va fi lansat printr­o campanie internațională de crowdfunding. Octavian și Ciprian spera că vor putea începe producția în masă și livrarea în întreaga lume. Cu cât mai repede, cu atât mai sigur pentru întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here