Dacian Cioloș la sediul Premium Aerotec, în contextul unor noi perspective de dezvoltare la fabrica de la Ghimbav

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Pe data de 14 mai 2016, în cadrul vizitei oficiale a prim-ministrului Dacian Cioloș în Germania, delegația guvernamentală s-a deplasat la Augsburg, unde a stat de vorbă cu reprezentanții conducerii companiei aeronautice germane Premium Aerotec.

Pe agenda discuțiilor dintre oficialii români și partea germană s-au regăsit planurile de dezvoltare pe care Premium Aerotec le are în vedere la fabrica de producție și asamblare de componente Airbus, de la Ghimbav, județul Brașov.

‘Fiecare avion comercial nou are incorporate componente produse de Premium Aerotech la Brașov. Este o investiție pe care conducerea companiei m-a asigurat, astăzi, ca o va dezvolta în interesul mutual comun’, a spus premierul Dacian Cioloș.

Premium Aerotec este unul dintre principalii investitori străini din industria aeronautică, prezenți în România încă din anul 2010. Compania și-a extins activitatea și capacitatea de producție în ultimii ani, doar în 2015, Premium Aerotec a investit 15 milioane de euro pentru extinderea suprafeței de producție și modernizarea echipamentelor, creând astfel 200 de noi locuri de muncă și prognozând, pentru anul în curs, o creștere a cifrei de afaceri de 10%.

Din delegația guvernamentală condusă de premierul Dacian Cioloș au făcut parte și Paul Gheorghiu, directorul de cabinet al prim-ministrului, Manuel Costescu, secretar de stat, Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului și Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Segmentul aeronautic a devenit în ultimii ani un pilon de creștere solidă a industriei grele, având cinci poli de dezvoltare în București, Cluj, Bacău, Craiova și Brașov. În 2014, cifra de afaceri totală a acestui sector a fost de aproximativ 186 milioane euro, cu 65,6% mai mare decât în 2009, iar de-a lungul timpului a înregistrat o creștere de aproape 5% anual. De asemenea, conform cifrelor anului 2014, numărul angajaților din sector a fost de 3200, reprezentând personal foarte bine calificat conform cerințelor industriei.

Din punctul de vedere al comerțului internațional, industria aeronautică joacă un rol important, un număr semnificativ de companii aeronautice locale exportând mai mult de 77% din producția totală în Franța, Germania, Marea Britanie, SUA, Olanda și Israel. Evoluția sectorului s-a remarcat și prin varietatea gamei de producție, aceasta cuprinzând aeronave, componente precum trenuri de aterizare, frâne și accesorii hidropneumatice și echipamente electronice sofisticate precum sisteme electronice de bord și sisteme radar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here