Candidatul independent Cornel George Comșa a convins AFI Group să investească 110 milioane de euro, la Brașov

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com
FOTO: Cornel George Comșa
FOTO: Cornel George Comșa

Dupa inscrierea oficiala in competitia pentru postul de primar al Brașovului, candidatul independent Cornel George Comsa a reluat sirul conferintelor de presa in care isi prezinta capitol cu capitol programul de guvernare al Brașovului. Subiectul de astazi au fost investitiile si modul in care este vazuta piata romaneasca si brasoveana de catre marii investitori.

Invitatul lui Cornel George Comșa a fost Gijs Klomp – Coordonator al departamentului Piete de capital al prestigioasei companii olandeze CBRE, pentru intreaga Europa centrala si de Est. Compania olandeza, listata la Bursa din New York, este lider mondial in servicii de investitii imobiliare, avand 70.000 de angajati la nivel global.

Klomp are o vasta experienta in coordonarea mai multor investitii serioase in Romania in ultimii ani si cunoaste in cele mai mici detalii atat cerintele investitorului cat si relatia pe care acesta trebuie sa o dezvolte cu autoritatea locala. In interventia sa, acesta a aratat ca o administratie desteapta se bazeaza pe o buna cunoastere a pietei si stimularea investitorilor – romani sau straini – sa vina in orasul tau, sa fie ajutati sa razbata prin birocratie si sa poata trece rapid la treaba. Fiecare zi pierduta ramane pierduta atat pentru investitor, cat si pentru oras si cetatenii acestuia.

Pentru investitorul strain este importanta stabilitatea macroeconomica si politica si predictibilitatea fiscala. De asemenea, partidele si guvernarile extremiste sunt indezirabile si sperie investitorii. O administratie deschisa catre investitii va ajuta consolidarea unei clase medii, ii va stimula pe tineri sa ramana in Brasov si va creea un climat profesional si de viata citadina pe care si l-ar dori orice oras in lume.

Pe finalul interventiei sale, invitatul olandez a “divulgat” faptul ca una dintre marile investitii care vor demara in aceasta vara in Brasov i se datoreaza puterii de convingere a domnului Comșa. Acesta din urma a detaliat :

Pentru a aduce in investitori seriosi in Brașov, trebuie sa ii cunosti si sa poti sa ii convingi. In urma cu mai bine de doi ani am trecut prin acest test cand pledoaria mea pentru Brașov i-a convins pe israelienii de la AFI Group sa aleaga Brasovul in detrimentul Timișoarei. Conexiunea directa cu Vestul datorata autostrazilor si aeroportului cantarea foarte greu in favoarea Timișoarei. Pledoaria mea pentru Brașov a subliniat potentialul orasului facandu-i sa aleaga sa vina aici pentru urmatoarea lor investitie consistenta in Romania.

Astfel, Comșa a dezvaluit numele investitorului pe care il anuntase inca de pe 10 martie, la lansarea candidaturii pentru Primaria Brașovului.

”Am spus ca nu sunt ca ceilalti oameni publici sau politici. Am spus ca pana la data alegerilor voi aduce bani si locuri de munca in Brașov si astazi precizez in mod concret care este contributia mea la economia orasului. I-am convins pe acesti oameni sa vina la Brașov, iar investitia lor va aduce peste 4500 de locuri de munca in urmatorii ani. Domeniile sunt IT, software si comert. Insa industria colaterala care se dezvolta in jurul proiectului AFI va genera si alte locuri de munca, in constructii, transport, paza, advertising, furnizare de materii prime, curatenie, etc.

Conform calculelor celor mai recente, doar prima cladire de birouri si mall-ul sunt estimate la 100-110 milioane de euro. In plan sunt insa alte doua cladiri de birouri, care se vor ridica consecutiv, in functie de gradul de ocupare al primei cladiri si de cererea chiriasilor. Fiecare cladire aditionala inseamna inca 20 de milioane de euro investitie.

Mentionez ca nu am actiuni, nici bani investiti in acest proiect si nici un alt profit de pe urma lui. Ma voi bucura de aceasta investitie la fel ca oricare brasovean. Sunt fericit sa vad orasul crescand si sunt multumit daca pot sa contribui si eu.” A declarat Cornel George Comșa, candidat independent la Primăria Brașov.

VEZI AICI DECLARAȚIILE COMPLETE DE LA CONFERINȚA DE PRESĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here