31 de copii clujeni au primit în mod solemn Prima Sfântă Împărtășanie, în cadrul unei ceremonii

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

O procesiune a parcurs, în dimineața însorită a zilei de duminică 15 mai 2016, centrul mun. Cluj-Napoca pe traseul dintre Catedrala ‘Schimbarea la Față’ (de pe B-dul Eroilor) și Catedrala în construcție a Martirilor și Mărturisitorilor sec. al XX-lea (din Piața Cipariu).

Prin această procesiune de credință, Episcopul Greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu, zeci de preoți și în jur de 200 de credincioși au condus la altar, pentru a-L primi întâia oară în sufletele lor pe Isus Hristos Euharisticul, 31 de flori ale Bisericii — 31 de copii clujeni în veșmânt de sărbătoare care în cadrul Sfintei Liturghii care s-a celebrat în capela ‘Sf. Iosif’ din Piața Cipariu, au primit în mod solemn Prima Sfântă Împărtășanie. Cu o zi înainte, sâmbătă 14 mai 2016, copiii au făcut prima lor spovedanie și totodată le-au fost testate cunoștințele de religie și s-au dovedit conștienți de importanța și semnificația momentului primirii Sfintelor Taine. Pregătirea le-a fost făcută în cadrul Departamentului de cateheză al Eparhiei de Cluj-Gherla, coordonat de Pr. consilier Marius Furtună.

Sosind la Catedrala din Piața Cipariu, copiii au fost întâmpinați cu o ploaie de petale colorate de flori, apoi au fost invitați în Aula ‘Iuliu Hossu’, unde au avut câteva momente de dialog cu Preasfinția Sa Florentin. A urmat, în capela ‘Sf. Iosif’, celebrarea Sfintei Liturghii Arhierești a copiilor. La momentul rânduit copiii au fost invitați să facă Profesiunea de credință și apoi, din mâinile Episcopului eparhial, au primit Prima Sfântă Împărtășanie.

După celebrare, Preasfinția Sa Florentin a oferit copiilor diplome și cadouri, în semn de amintire. Ei au primit dulciuri și mai ales câteva cărți, între care Biblia pentru copii și Cartea de rugăciuni, pe care au fost îndemnați să le aibă alături de ei, mai ales dimineața și seara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here