Cornel George Comșa: “Incompetenta BEC prejudiciaza Partidul Nostru”

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Biroul Electoral Central a respins sigla folosită de către partidul ”Partidul Nostru”, în cadrul campaniei electorale. Reprezentanții acestui partid, susțin că nu au fost informați de către Biroul Electoral Central, de luarea acestei decizii, iar zilele acestea a fost depusă o contestație. De asemenea, până în momentul de față, Biroul Electoral Central nu a putut motiva decizia de respingere a acestei sigle.

Declarații VIDEO: Cornel George Comșa, candidat independent la Primăria Brașov.

Inainte de tiparirea buletinelor de vot, Partidul Nostru s-a confruntat cu o situatie neplacuta, cauzata de birocratie si lipsa de comunicare intre institutiile menite sa ajute buna desfasurare a alegerilor. Reprezentantii Partidului Nostru au fost convocati ieri la Biroul electoral de circumscriptie pentru a li se comunica faptul ca, prin decizia BEC, nu vor putea folosi semnul electoral cu care Partidul s-a inregistrat la Tribunalul Bucuresti. 
“Din cauza incompetentei BEC, din neglijenta unui angajat sau dintr-o eroare sistemica,    ne aflam intr-o situatie in care ne sunt prejudiciate in mod grav cateva drepturi fundamentale – dreptul la identitate, dreptul de a fi ales si de a alege, si dreptul la o competitie electorala echitabila. 
Cronologic si incadrandu-se in termenele legale, Partidul Nostru a parcurs toti pasii pentru a putea participa la alegerile din iunie 2016. Pe 28 martie am avut sentinta prin care partidul a fost infiintat. Pe 4 aprilie sentina a ramas definitiva si irevocabila, nefiind contestata. Pe 6 aprilie am depus semnul electoral. BEC a ignorat toate acestea si prin eroarea acestei institutii ne aflam in fata perspectivei de a participa in alegeri cu o lista de oameni si cu un patratel gol in locul siglei. Avocatii partidului au atacat de ieri aceasta decizie a BEC. ” – a declarat Cornel Comșa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here