Controalele ANSVSA pentru Sărbătorile Pascale s-au finalizat! VEZI REZULTATELE

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ultima etapă a controalelor inspectorilor sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor s-a desfășurat în perioada 24 aprilie — 3 mai.

În acest interval au fost controlate 3.723 de unități de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, piețe agro-alimentare, târguri, unități de tip hipermarket/supermarket, unități de comercializare ale produselor alimentare de origine animală și nonanimală, precum și unități de alimentație publică.

Conform datelor furnizate de către Direcțiile Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor județene, rezultă că neregulile constatate au fost sancționate prin aplicarea unui număr de 383 de amenzi, în valoare totală de 402.500 de lei.

De asemenea, au fost emise 10 Ordonanțe de suspendare a activității, 6 Ordonanțe de interzicere a activității și au fost acordate 234 de avertismente

Produsele alimentare, care au fost identificate ca fiind improprii pentru consumul uman, au fost retrase de la comercializare și au fost dirijate spre neutralizare. Aici facem vorbire despre 18.645 de bucăți de ouă și 5.300 de kg de produse alimentare de origine animală (carcasă miel, pește, produse din pește, carne, produse din carne, lapte și produse lactate).

Menționăm că pe întreaga perioadă premergătoare a Sărbătorilor Pascale, ANSVSA a asigurat, prin intermediul structurilor teritoriale, prezența personalului de specialitate în regim de permanență, inclusiv în zilele de sâmbată și duminică în toate piețele agroa-alimentare și în spațiile avizate și autorizate sanitar veterinar.

Totodată, fiecare Direcție Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor județeană a pus la dispoziția cetățenilor numere de telefon la care puteau fi sesizate abateri de la normele si cerințele privind siguranța alimentelor.

La nivelul Autorității centrale a funcționat, în același regim de permanență, Call Center—ului ANSVSA, 0800 826 787, număr de telefon apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

În perioada menționată, au fost sacrificați 75.890 de miei, atât în locuri amenajate temporar, cât și în unitățile de abatorizare autorizate sanitar veterinar, în care se asigură supravegherea sanitară veterinară.

Serviciul Comunicare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here