INDUSTRIA MUZICALĂ: S-a lansat primul ”SELFIE” muzical din România

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Primul Selfie din industria muzicală românească a fost lansat de Mihai Alexandru. Nu, nu vorbim despre un autoportret, ci despre cea mai nouă trupă de fete intitulată chiar Selfie.

Sunt tinere, talentate și visătoare. Se cunosc încă de când erau de-o șchioapă și mult timp au concurat una împortiva celeilalte pentru trofeele din cele mai cunoscute festivaluri de muzică din țară. Două sunt din Moinești, județul Bacău, iar altele două din Onești. Acum sunt de nedespărțit și visează să depășească performanțele trupei lor etalon “Destiny’s Child”. Aceasta este pe scurt povestea celor patru component ale trupei “Selfie”: Alexandra, Carmen, Ana și Raluca.

Destinul le-a adus nu doar pe cele patru împreună pe scena festivalurilor de muzică, ci le-a facilitat și întâlnirea cu compozitorul Mihai Alexandru, cel care le-a remarcat încă de la primele lor apariții: “Propunerea de a fi producătorul și compozitorul unei trupe de fete am primit-o de la profesoara de canto Irina Pashalov, cea care organizează Festivalul “Vis de stea” de la Moinești, pe care l-am demarat împreună cu 6 ani în urmă. Alexandra, Carmen, Ana si Raluca, practic sunt născute pe scenă. Acum sunt femei în toată splendoarea lor, dar le cunosc de când erau mici. Cu aceste festivaluri la care au participat și au câștigat individual premii importante, au trecut prin toate filtrele necesare pentru a deveni pregătite de un asemenea proiect”.

Alexandra Pashalov  in varsta de 21 de ani este din Moinești și studiază la Academia de Muzică ‘’Gh.Dima’’ din Cluj-Napoca, secția canto classic. Ea spune că avantajul acestei trupe este că “noi aducem ceva nou . Suntem fresh, pline de viață și nu în ultimul rând iubim ceea ce facem. Mai ales un lucru important îl reprezintă acela că noi avem diversitate și de ce nu faptul că în România nu întâlnești prea multe trupe de fete”. În plus, tot ea este cea care a contribuit la versurile primei lor melodii cu partea de rap.

Carmen Grigoraș este din Onești și are 20 de ani. Este studentă a Facultății de Litere Româno-Franceză din București. Ea ne-a mărturist că energia lor și faptul că au devenit prietene constituie un mare avantaj în viitoarea lor carieră ca și trupă. “Sincer am așteptări foarte mari de la acest proiect, am muncit mult, iar rezultatul final este ceea ce ne doream, așa că sperăm să ajungem cât mai departe”, ne-a mărturist oneșteanca.

O altă oneșteancă este Raluca Bogdănescu în varsta de doar 17 ani, eleva în clasa a IX-a la Liceul ‘’Grigore Moisil’’ Onești. Aceasta povestește cu entuziasm despre piesa “Brilliant” prima lor piesa din cariera, dar și despre trăirile pe care le are acum la lansarea lor oficială pe piața muzicală: “Piesa este exact ceea ce se caută acum, un grup de fete care vor să se distreze și să profite de viață la maxim. Incă nu îmi vine să cred… Probabil acum este acel moment când încă nu conștientizezi ce se întâmplă în viața ta. Nu am cuvinte să descriu tot ce simt în acest moment”.

Din trupa “Selfie” mai face parte și Ana Maria Halasanu din Moinești, în varsta de 18 ani. În prezent, aceasta este elevă a Liceului Teoretic ’’Spiru Haret’’ Moinești. Alături de colegele sale, și-a făcut deja un program, fiind conștientă de sacrificiile pe care le implică o carieră muzicală. “Imi place atât de mult ceea ce fac încât deja muzica pentru mine nu mai e doar o pasiune, ci o prioritate. Deja noi ne-am obișnuit cu viața asta puțin mai agitată. Trebuie să recunosc ca programul nostru este mult mai încărcat decât al celorlalți tineri de vârsta noastră , însă nu mi-aș imagina viața mea altfel”, marturisește tânăra.

Tot ea este și cea care ne povestește despre colaborarea cu Mihai Alexandru: “Ne-a plăcut foarte tare sa lucrăm cu  Mihai Alexandru pentru că gusturile noastre și ideile lui s-au potrivit neașteptat de bine . Ne-a ajutat foarte mult la înregistrări, având o atitudine foarte prietenoasă și atmosfera a fost extrem de relaxată”.12734284_1121033101248254_4648469232301227622_n

Desi cele patru componente ale trupei “Selfie” sunt extrem de încântate atât de proiect, cât și de colaborarea cu Mihai Alexandru, totuși, acesta din urmă a fost foarte sincer cu ele și le-a avertizat la ce să se aștepte: “Din start le-am zis ca ceea ce vom face noi, trebuie sa fie diferit de ceea ce fac altii, dar scopul este același, de a ajunge la sufletele ascultătorilor. Piesa “Brilliant” n-are nicio legătură cu muzica difuzată în România, dar se potrivește cu muzica pe care o regăsim în Top 100 Bilboard. Le-am studiat repertoriul cu care mergeau în spectacole, format din cover-uri (tot din Bilboard) și am zis ca acest stil le va fi ca o manușă. Mai pe scurt, proiectul Selfie este unul curajos,  unic în felul său și totodată o provocare pentru piața muzicală românească. Avem nevoie sa creștem, iar pentru asta am început să construim o fundație solidă, punând cărămidă cu cărămidă”.

Așadar, asteptăm cu nerăbdare, primul “Selfie” de România pe cele mai mari scene al țării!

Aici găsiți videoclipul celei mai noi trupe de fete din România, dar și prima lor piesă “Brilliant”!

Muzică și orchestrație: Mihai Alexandru
Versuri: Alexa Niculae & Alexandra Pashalov
Regizorul clipului: Bogdan Alexe de la Dream Media Production

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here