”Încă o dată la altitudine, acum pe Pico de Orizaba!” Un nou record pentru Dor Geta Popescu

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Un nou record mondial pentru tânăra brașoveancă, Dor Geta Popescu. Aceasta a atins, în cursul zilei de ieri, vârful Pico de Orizaba din Mexic care are o înălţime de 5.636 de metri. La doar 12 ani și 10 luni, este cea mai tânără persoană din lume, care a ajuns pe acest vârf muntos.

”Am reusit! Inca o data la altitudine, acum pe Pico de Orizaba!

Joi, 5 mai 2016, ora locala 11.30 am ajuns pe varful celui mai inalt vulcan din America de Nord, Pico de Orizaba, avand o inaltime de 5636 de metri. Este al cincelea varf pentru mine in circuitul 7 Volcanoes!

Mi-a placut foarte mult acest munte. Pico de Orizaba este cel mai inalt munte din Mexic si al treilea cel mai inalt munte din America de Nord, dupa Denali din Alaska, Statele Unite ale Americii si Logan din Canada. In ziua de varf, tata si cu mine am pornit la 5 dimineata pentru ca apoi dupa 5 ore si o diferenta de nivel de 1300 de metri, de parcurs abrupt pe stanca si ghetar, sa ajungem in varf.

Nu a fost usor, insa am fost antrenata, astfel incat am parcurs fara probleme traseul abrupt cu trecere de la gol alpin si stanca la o faleza cu roca erodata de ghetarul retras. Apoi am urcat pe ghetarul care imbraca conul volcanic si am iesit pe creasta craterului. Totul intr-o succesiune rapida pe o ruta solicitanta, insa deosebit de frumoasa, care a culminat cu varful si panorama superba care s-a deschis in fata mea. A fost extraordinar acolo sus, la altitudine!” Se arată într-o postare pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here