Elevii sibienii, inițiați în lumea justiției la Facultatea de Drept

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Elevii de la liceele și școlile gimnaziale din Sibiu au avut oportunitatea de a intra în fascinanta lume a dreptului și justiției, în cadrul activităților organizate de Facultatea de Drept a Universității ‘Lucian Blaga’ din Sibiu.

Timp de o săptămână au fost organizate, cu sprijinul cadrelor didactice și al studenților, procese simulate în domeniul dreptului penal, al dreptului civil și al dreptului muncii.

Pentru cunoașterea domeniilor de activitate si alegerea carierei profesionale au fost prezentate profesiile juridice și perspectivele în cariera juridică — judecător, procuror, avocat, consilier juridic, executor judecătoresc, notar public, funcționar public. Familiarizarea elevilor interesați de programele de studiu ale Facultății de Drept cu modalitatea de desfășurare a Probei scrise de verificare a competențelor lingvistice și a raționamentului logic, din cadrul concursului de admitere 2016-2017, s-a concretizat cu o simulare a examenului de admitere.

Pentru descoperirea activităților care se desfășoară în cursul cercetărilor penale, elevii au putut experimenta în cadrul laboratorului de criminalistică trusele specifice, metodele și mijloacele tehnico-științifice suport pentru activitatea de judecată penală.

Participanții impresionați de activitățile desfășurate în cadrul programului și-au exprimat dorința de a participa și la alte acțiuni organizate în cadrul Facultății de Drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here