ITM Brașov a aplicat amenzi de zeci de mii de lei în luna aprilie! 67 de persoane angajate ”la negru”

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Odata cu publicarea pe site-ul institutiei a listei cu angajatorii care practica „munca la negru”, (potrivit adresei Inspectiei Muncii nr.94/2011 DCRMEM,  adresa ce are la baza Strategia Nationala privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov face publice rezultatele controalelor ce au vizat depistarea si sanctionarea muncii la negru, controale efectuate de inspectorii de munca braşoveni în luna aprilie 2016.

Astfel au fost identificate 67 persoane „la negru” (47 barbati si 20 de femei) pentru care 13 angajatori au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 210. 000 lei.

Pentru alti 3 angajatori documentele intocmite de inspectorii de munca , au fost preluate de catre Politia Brasov in vederea continuarii cercetarii sub aspectul savarsirii unei infractiuni.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.500/2011 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 217 de controale, în urma cărora au fost sancţionati 4 angajatori cu amenzi în valoare de 20.000 lei si 3 avertismente.

Pentru celelalte nereguli depistate de catre inspectorii de munca in domeniul relatiilor de munca, angajatorii au fost sanctionati cu amenzi in valoare de 28.000 lei.

Tot in luna aprilie, in domeniul securitatii si sanatatii in munca, inspectorii au efectuat un numar de 97 controale in urma carora au fost sanctionati pentru neconformitatile constatate un numar de 46 de angajatori cu amenzi in valoare de 88.500 lei si 40 de avertismente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here