Sibiu: Două echipe ale ULBS calificate la Concursul European de Robotică

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Universitatea ‘Lucian Blaga’ din Sibiu va reprezenta România cu două echipe la european de robotică EUROBOT, care se va desfășura în perioada 11-12 Iunie 2016 în localitatea Le Kremlin-Bicetre, Franța. Cea de a treia echipă care va merge în Franța este de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

În cadrul finalei naționale, care a avut loc în holul Facultății de Ingineri din cadrul ULBS au participat echipe de la Universitatea’ Politehnică’ din București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea’ Lucian Blaga din Sibiu și o echipă de la University of Technology Lodz — Polonia, care a avut statutul de echipă invitată.

Primele două locuri au fost ocupate de echipele CyberTech și PowerBot ale Facultății de Inginerie din cadrul Universității’ Lucian Blaga’ din Sibiu, coordonate de prof. Dr. ing. Gabriel Racz și asist. Dr. ing. Mihai Crenganiș, iar locul al treilea a revenit echipei Team007 de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Aceste trei echipe vor reprezenta România la Concursul European de Robotică EUROBOT 2016.

Tema concursului din acest an a fost’ The Beach Bots’. Sarcinile efectuate de roboți au fost:’ și-au anunțat prezența plajă prin ridicarea steagurilor, au mers la pescuit, s-au plimbat pe faleză, au construit castele de nisip și au adunat scoici. La finalul celor 90 de secunde de joc, roboții s-au adăpostit sub parasolar.’

Cele două echipe sibiene au reușit să ocupe primele locuri și datorită sprijinului financiar oferit de Marquardt Schaltsysteme SCS, sponsor al celor două echipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here