Prefectul Brașovului face apel la mediul de afaceri pentru susținerea elevilor cu rezultate remarcabile

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Activitatea celor două centre de excelență ce funcționează la Brașov, Centrul Județean de Excelență Brașov și Centrul Național de Excelență Handbal Fete Brașov, s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural derulată în 19 aprilie 2016.

Centrul Județean de Excelență Brașov este o instituție publică de învățământ preuniversitar care a luat ființă în primăvara anului 2015 ca urmare a inițiativei unui grup de cadre didactice, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Primăriei și Consiliului Local Brașov.

Ca instituție de educație ce promovează performanța, Centrul Județean de Excelență Brașov își propune să atragă copii cu aptitudini deosebite, în vederea pregătirii și susținerii lor. Activitatea centrului s-a concretizat în constituirea unui număr de șapte grupe a câte 15 copii din clasa a V-a, în urma unei selecții riguroase, în vederea pregătirii suplimentare a acestora la disciplinele: matematică, limba și literatura română, informatică, chimie și biologie. Pregătirea s-a realizat pe bază de voluntariat din partea cadrelor didactice, în câteva unități școlare din municipiul Brașov.

Începând cu anul școlar 2015-2016, în cadrul Centrului Județean de Excelență Brașov își desfășoară activitatea un număr de 266 de elevi din clasele a V-a și a VI-a, în 19 grupe, la disciplinele mai sus amintite, la care s-a adăugat și fizica. Activitățile didactice sunt susținute de un număr de 36 de cadre didactice din învățământul preuniversitar și universitar brașovean.

Recent, Primăria Brașov a alocat centrului un sediu în cadrul Colegiului “Nicolae Titulescu”, care dispune de șase săli de clasă și laboratoare, o cancelarie, un birou administrativ și anexe, toate fiind în curs de renovare și amenajare din fonduri de la bugetul municipal.

La rândul său, Centrul Național de Excelență Handbal Fete Brașov a fost înființat la debutul anului școlar 2015-2016. Acest centru funcționează pe lângă Liceul cu Program Sportiv Brașov, neavând personalitate juridică, iar finanțarea acestuia are la bază parteneriatul încheiat între Primăria Brașov, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, prin Inspectoratul Școlar Județean Brașov, și Federația Română de Handbal.

În cele opt luni de activitate Centrul Național de Excelență Handbal Fete Brașov a reunit un lot format din 15 jucătoare care provin de la cluburile CSS Mediaș, CSS Tulcea, CSS Timișoara, Extrem Baia Mare, CSS Vaslui și CSS Ploiești. Un număr de patru jucătoare au fost promovate prin convocarea acestora la Echipa Națională de Junioare, iar o jucătoare a fost preluată de echipa Corona Brașov. În perioada următoare centrul își propune înființarea unei a doua grupe (categoria Cadete), care să fie nucleul viitorului lot național.

”Ședința de astăzi a Colegiului Prefectural a fost o bună ocazie de promovare a activității celor două centre de excelență, de a ne lăuda cu tinerii brașoveni de excepție. Suntem conștienți, însă, că performanța nu se poate face fără o dotare corespunzătoare și din acest motiv fac apel către toți reprezentanții mediului de afaceri care pot susține elevii ce obțin rezultate remarcabile la competițiile și concursurile școlare, precum și la olimpiadele naționale și internaționale. Inițiatorii acestor proiecte de succes doresc să își extindă în următorii ani activitatea și din acest motiv orice sprijin este binevenit”, a precizat prefectul Ciprian Băncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here