Percheziții la Brașov și în alte cinci județe, pentru evaziune fiscală și spălare de bani

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În această dimineaţă, poliţiştii de la Poliția Capitalei efectuează 18 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în 6 judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii. / 8 mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 18 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Constanţa, Vâlcea, Buzău, Braşov şi Brăila.

Activititățile se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi comerţului cu materiale de construcţii.

Cei în cauză ar fi creat un lanţ de societăţi comerciale fantomă, care ar fi furnizat facturi fictive pentru a fi înregistrate în contabilitate în vederea sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 5.000.000 de lei, suma totală spălată fiind de aproximativ 13.000.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare 8 mandate de aducere.

Persoanele vizate urmează să fi audiate la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Poliţiei Sectorului 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here