Covasna: Un bărbat este cercetat penal după ce a fost prins în flagrant că oferea mită unui polițist

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Covasna, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, au prins în flagrant, luni, 18 aprilie 2016, un cetățean, în timp ce a oferit, cu titlu de mită, suma de 1500 lei, din 3.000 de lei promiși unui agent de poliție din cadrul I.P.J Covasna – Postul de Poliţie Ozun, pentru a nu dispune împotriva sa măsura legală de sancţionare contravenţională, conform OUG 195/2002, precum și măsura complementară de reţinere a permisului de conducere.

În fapt, la data de 17 aprilie 2016, un bărbat a fost depistat în trafic pe DJ103, pe raza loc. Micfalău, jud. Covasna, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală, având o îmbibaţie alcoolică de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca urmare a sesizării polițistului, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul S.J.A. Covasna, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat acţiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia s-a constatat că bărbatul i-a remis acestuia suma de 1500 de lei, promițându-i, totodată, că, în după amiaza aceleiași zile, îi va mai remite încă 1500 de lei, pentru a nu dispune măsurile legale.

Faţă de cel în cauză a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 Cod penal, acesta fiind cercetat în stare de libertate .

Precizăm faptul că agentul de poliţie este la al doilea denunţ prin care sesizează intenţia unui cetăţean de a-l mitui, cel anterior având loc în data de 3 ianuarie a acestui an, când a refuzat suma de 200 lei pentru a nu dispune măsuri legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here