Brașov: Centrul de vizitare al Parcului Național Piatra Craiului a fost inaugurat

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Centrul de vizitare al Parcului Național Piatra Craiului a fost inaugurat ieri, în prezența ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer.

Centrul de vizitare al Parcului Național Piatra Craiului este un punct de interes și un mijloc de conștientizare publică. De realizarea lui vor beneficia direct cei 40000 de cetateni din localităţile din jurul Parcului, cei 110 000 de vizitatori anuali, micii intreprinzători locali, cei 5000 de copii de la şcolile şi grădiniţele din jurul Parcului, ONG -urile care activează în zona parcului. Pe de altă parte activitatea centrului va atrage colaborări și parteneri atât din România cât și din alte țări, contribuind la promovarea și implementarea proiectelor de conservare din Carpați.

Inaugurarea a avut loc în prezența Ministrului Mediului, Cristiana Pașca Palmer și a mai multor personalități din domeniul protecției mediului și conservării naturii.

Centrul de Vizitare a fost finalizat în cadrul proiectului: „Conservarea biodiversităţii Parcului Naţional Piatra Craiului prin conştientizare, informare, vizitare si monitorizare”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu, Axa prioritară 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii, domeniul major de intervenţie – Dezvoltarea infrastructurii şi a planurilor de management pentru protejarea biodiversităţii şi Reţelei Natura 2000.

Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) a fost de 6.092.884 lei, din care:

  • 4.874.307 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare;

  • 1.218.577 lei – valoare eligibilă nerambursabilă de la Guvernul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here