Trafic de droguri, fals informatic și evaziune fiscală! Percheziții la Alba, Cluj și Maramureș

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Maramureș au efectuat 15 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Maramureş, Alba şi Cluj, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în evaziune fiscală, fals informatic şi trafic de droguri.

La data de 13 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, au efectuat 15 percheziţii domiciliare în judeţele Maramureş, Alba şi Cluj.

Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional format din 14 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, fals informatic şi trafic de droguri.

Din cercetări a reieșit că, cei în cauză ar fi procurat şi ulterior pus la dispoziţia persoanelor interesate, la un preţ diminuat cu 30% faţă de preţul practicat de farmaciile autorizate, a unor medicamente plasate sub un regim special (destinate bolnavilor cu afecţiuni renale şi hepatice, antibiotice,  medicamente care conţin substanţe cu efect psihotrop), fără ca persoanele cărora le-au fost vândute să deţină prescripţii medicale.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Două dintre persoanele bănuite, cu complicitatea altor membri ai grupului infracţional, ar fi pretins că lucrează la o companie de distribuire a medicamentelor, speculând relaţiile de încredere şi legăturile create de-a lungul timpului cu pacienţi care beneficiază de medicamente gratuite în cadrul unor programe naţionale de sănătate.

Astfel, acestea ar fi intrat în mod repetat în posesia unor reţete medicale şi a cardurilor de sănătate care permit titularilor să ridice medicamentele prescrise de medicii specialişti, procurând de pe piaţa neagră diferite medicamente, la un preţ mult mai mic decât cel practicat în farmacii, le-ar fi pus la dispoziţia bolnavilor şi şi-ar fi decontat contravaloarea medicamentelor de la Casa Asigurărilor de Sănătate, însuşindu-şi diferenţa de preţ.

Pentru a-şi însuşi banii, cei doi bănuiţi, cu complicitatea angajaţilor unei farmacii, ar fi introdus date informatice false în aplicaţia care gestionează modul de prescriere şi eliberare a reţetelor medicale de către medici şi farmacişti.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. și a structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Cluj Napoca, Alba și Sălaj.

De asemenea, activitățile au fost desfășurate cu sprijinul Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş, Direcţiei Antifraudă Oradea, Inspectoratului de Poliţie Județean Maramureş şi al jandarmilor.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here