Bistrița-Năsăud: Două tinere din Republica Moldova, obligate să părăsească țara

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

În baza unor informații, polițiștii s-au deplasat în mediile frecventate de străini, unde au identificat un bărbat de origine turcă, în vârstă de 56 de ani, și două tinere din Republica Moldova, ambele de 17 ani, care se aflau în ședere ilegală pe teritoriul țării noastre.

Cetățeanul turc a intrat în România în baza unei vize de scurtă ședere în scop de vizită însă, la expirarea dreptului de ședere, nu a părăsit țara și nici nu a efectuat demersuri pentru prelungirea acestuia. Întrucât are calitatea de membru de familie al unui cetățean român, a fost îndrumat să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări al județului Bistrița — Năsăud cu documentația necesară în vederea reglementării situației juridice pe teritoriul României. Totodată, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 de lei, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Cele două minore din Republica Moldova au intrat în România în baza convențiilor internaționale însă, la expirarea dreptului de ședere, nu au părăsit teritoriul țării noastre.

Polițiștii de la Imigrări au emis pe numele fetelor decizii de returnare, prin care sunt obligate să părăsească teritoriul țării noastre în termen de 15 zile, fiind sancționate contravențional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Biroul pentru Imigrări Bistrița-Năsăud continuă activitățile de prevenire și combatere a șederii ilegale a străinilor, utilizând toate resursele proprii de care dispune pe acest segment de activitate și cooperând cu toate instituțiile abilitate în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here