‘Let’s do it for Cindrel’ – Acțiune de igienizare pe potecile Munților Cindrel

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

Cu un scop nobil în gând, un grup de 21 de oameni cu suflet mare și interes pentru protejarea mediului înconjurător, între care 16 adulți și 5 copii, au pornit spre munți din zona Rășinari, cu urcare înspre stațiunea Păltiniș, iar apoi spre Valea Muntelui și Capătul Drumului, respectiv Rășinari — Prislop — Rosengarten — Valea Sibișelului. Este vorba despre o drumeție montană în Munții Cindrel, desfășurată duminică, 10 aprilie 2016, cu scopul de a face mișcare și de a igieniza două dintre potecile turistice marcate.

În cadrul celor 2 trasee montane de aproximativ 4 ore fiecare, iubitorii naturii au colectat 33 de saci menajeri de gunoaie, dozele și bidoanele de bere fiind predominante.

Drumețiile au fost realizate sub îndrumarea ghidului montan, Iulian Panescu:

‘Ne-am strâns o gașcă faină formată din 16 adulți, 5 copilași și 2 cățeluși și am plecat într-o drumeție pe câteva poteci din munții Cindrel, zona Rășinari, cu scopul de a face mișcare și de a igieniza aceste poteci turistice. A fost o drumeție reușită și vreau pe această cale să mulțumesc celor care au participat, cu mic cu mare, la această igienizare…’Vrei un munte mai curat… Te rog păstrează-l așa!’.

Inițiativa aceasta, aparținând echipei MountainGuide-Sibiu, este remarcabilă prin scopul propus, cu atât mai mult cu cât aceste drumeții montane sunt și prilej de a face mișcare, de a admira superbele peisaje oferite de Munții Cindrel. Dacă fiecare dintre noi și-ar aduce un minim de aport la protejarea mediului înconjurător, fie prin păstrarea curățeniei în natură, fie prin igienizarea periodică a acesteia… am trage un semnal de alarmă important pentru viitorul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here