Harghita: Zeci de metri cubi de lemn au fost confiscați și amenzi usturătoare pentru o societate

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la admin@transilvanianews.com

O societate comercială din comuna Ciumani, județul Harghita, a fost sancționată de polițiști cu amenzi în valoare de 25.o00 de lei.

În baza datelor obţinute în cadrul Planului comun de acțiune „SCUTUL PĂDURII 2016”, poliţiştii Biroului Combaterea Delictelor Silvice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Brașov, au continuat activitățile de control la una dintre societăţile comerciale de profil de pe raza comunei Ciumani.

Astfel, prin inventarierea materialului lemnos din depozit și determinarea stocurilor scriptice, s-a stabilit că 2,9 mc lemn rotund, 42,62 mc lemn de foc şi 11,11 mc cherestea de esență rășinoase au fost comercializate fără avize de însoțire, cantitățile  respective rezultând în minus, în urma comparării stocurilor scriptice cu stocurile faptice de materiale lemnoase.

De asemenea, a mai fost identificat un aviz de însoțire secundar prin care a fost expediat 23,94 mc lemn rotund de esență rășinoase, de provenienţă ilicită.

În aceste condiţii s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 80,57 mc material lemnos, în valoare de 13.108,32 de lei, iar societatea comercială în cauză a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010, cu două amenzi de 10.000 şi respectiv 15.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here