ALERTĂ MEDICALĂ! Mai multe spray-uri utilizate în tratamentul infecțiilor de căi respiratorii, RETRASE!

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

Agenția Europeană a Medicamentului a decis retragerea de pe piață din mai multe țări, printre care și România, a mai multor spray-uri ce conțin fusafungină, utilizate în tratamentul infecțiilor de căi respiratorii. Măsura a fost luată din cauza apariției de reacții alergice grave și a unor dovezi insuficiente privind beneficiul pentru pacient.

Fusafungina este un medicament antibacterian și antiinflamator, cu administrare nazală și buco-faringiană, utilizat pentru tratamentul infecțiilor de căi respiratorii superioare, precum rinofaringita (răceala comună).

Reacțiile alergice grave au apărut la scurt timp după administrarea medicamentului și au implicat bronhospasm (contracții excesive și prelungite ale musculaturii respiratorii care determină dificultăți de respirație). În ciuda faptului că în cadrul reevaluării efectuate s-a constatat raritatea reacțiilor alergice grave, acestea pot pune viața în pericol, neidentificându-se nicio măsură de reducere suficientă a riscului respectiv.

În Uniunea Europeană, medicamentele care conțin fusafungină se găsesc pe piață de peste 50 de ani, acestea fiind autorizate prin procedură națională. În prezent, acestea sunt disponibile sub diferite denumiri comerciale (Bioparox, Locabiotal și Locabiosol) în următoarele state: Austria, Belgia, Cipru, Republica Cehă, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, România, Slovacia și Spania.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.comvivacredit.ro

Sursa: Agenția Națională a Medicamentului

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transilvanianews24@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here